Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Delflandse greenkeepers zetten door Pols geleverde machines in het zonnetje
Bij de machinekeuze van Golfbaan Delfland stonden duurzaamheid en capaciteit boven aan de wensenlijst.
28-09-2022 495 sec
Hooge Graven: Een klus van formaat
Hooge Graven Golfclub Ommen heeft onlangs een nieuw beregeningssysteem in gebruik genomen. Het was een grootschalige operatie, waarbij vrijwel elk aspect van goede beregening aan bod kwam.
23-09-2022 198 sec
'Mijn werk is machtig mooi'
Roan Brinkman is genomineerd voor de titel Toro Greenkeeper Student of the Year. 'Ik wil mezelf een paar jaar de tijd geven om zo veel mogelijk te leren, voordat ik de volgende stap zet.'
21-09-2022 275 sec
'Op elke baan leer je weer wat nieuws'
René van der Mespel van De Ridder Golf Sport Groen is een van de genomineerden voor de titel Toro Student Greenkeeper of the Year.
19-09-2022 289 sec
'Met greenkeeping kun je veel van de wereld zien'
Twintig jaar is hij pas en genomineerd voor de Toro Student Greenkeeper of the Year Award. De Schot Glen Russell werkt bij Golfclub Bernardus in Cromvoirt. 'Wanneer je voor een club werkt, kun je wat meer ervaring opdoen'
16-09-2022 203 sec
Bart Trappeniers: 'Sinds ik greenkeeper ben, heb ik nog geen dag gewerkt'
Bart Trappeniers is greenkeeper bij The National Golf Brussels in Sterrebeek en genomineerd voor de titel Toro Student Greenkeeper of the Year.
14-09-2022 247 sec
'Alles moet in balans zijn, met zo min mogelijk stress voor het gras'
Hoofdgreenkeeper Maurice de Bruijne en zijn collega Sven Zevenbergen vertellen dit keer in de rubriek Team in beeld over hun werk als greenkeeper op The Links Valley.
12-09-2022 375 sec
'Een blik van boven geeft toch een ander beeld'
Op deze foto is goed te zien dat ook de golfbanen in Nederland deze zomer last hebben gehad van de extreme droogte. Dit beeld is in augustus met een drone gemaakt door Gijs van Berkel, hoofdgreenkeeper op golfbaan Princenbosch.
09-09-2022 71 sec
De golfbaan: biodiverse schatkamer
Beplanting, waterpartijen, gras, ruigtes ... een golfbaan met veel variatie in landschapstypen is een fijne plek voor golfers om te spelen. Tegelijkertijd is het een schatkamer voor plant en dier.
07-09-2022 288 sec
Toekomst
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst; zo luidt het adagium. Wat dat betreft, ben je in deze uitgave van Greenkeeper aan het juiste adres. Werden in de vorige editie van dit vakblad vier genomineerden voor de Greenkeeper of the Year-award voorgesteld,
06-09-2022 63 sec
'Ik wil continue groei van het gras, geen groeipieken'
In de rubriek 'Mens en machine' vertellen greenkeepers over hun favoriete werktuig. Voor Ed Voogt, hoofdgreenkeeper op Golfbaan Sluispolder, is dat de spuitmachine Toro Multipro 5800.
05-09-2022 136 sec
Franse golfbanen doelwit klimaatactivisten
Bij twee golfbanen in de Zuid-Franse stad Toulouse zijn onlangs diverse holes door klimaatactivisten van Extinction Rebellion gevuld met cement. Zij willen met deze actie naar eigen zeggen aandacht vragen voor het watertekort in Frankrijk.
19-08-2022 136 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER