Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Combinatie raaigras en roodzwenk geeft altijd volle mat
We roepen al jaren dat we langere, drogere en warmere zomers gaan krijgen, die gevolgd worden door kortere periodes met hevige regenbuien. Het jaar 2018 lijkt bewezen te hebben dat dat mogelijk is.
27-12-2018 246 sec
Vakmanschap, Vakmanschap, Vakmanschap
Het is een platgetreden waarheid: vraag aan een makelaar waar het bij een huis om gaat en hij of zij zal zeggen locatie, locatie, locatie. Verplaats dat naar het vak van greenkeeping en de letterlijke vertaling is waarschijnlijk vakmanschap, vakmanschap, vakmanschap.
24-12-2018 72 sec
'We kijken vooruit, niet meer achterom'
Het faillissement van Prograss werd net voorafgaand aan het seizoen uitgesproken. Maar het bedrijf gaat door onder de naam Prograss Europe BV. Zo'n faillissement gaat je niet in je koude kleren zitten, maar biedt ook weer kansen, vindt algemeen directeur Mark Timmerman.
24-12-2018 329 sec
Natuurgrasambassadeur Faber: 'Natuurgras prikkelt alle zintuigen'
'Kunstgras is voor koeien zonder tanden', zei Ernest Faber ooit. Dat deze kritische uitspraak van het huidige hoofd Jeugdopleiding bij PSV nog steeds niets aan actuele waarde heeft verloren, bleek op het grascongres Congras in Papendal, waar hij zich opwierp als ambassadeur voor natuurgras.
24-12-2018 212 sec
Golfbaanspecialist plaatst kwaliteit boven kwantiteit
Volgend jaar is het precies honderd jaar geleden dat AHA de Man letterlijk en figuurlijk de basis legde voor zijn eigen toekomst.
24-12-2018 271 sec
'Coursemanagement zonder vlagpositie is als koeriersbedrijf zonder routeplanner'
Topografische gegevens ondersteunen greenkeepers bij onderhoud en verfijnen golfspel Baanexploitanten, golfers kunnen winst behalen als zij beter op de hoogte zijn van de afmetingen van de greens.
20-12-2018 261 sec
Door inzet Seegrow moeten afslagplaatsen sneller herstellen
De Enk besloot eerder dit jaar als eerste Europese golfaannemer te investeren in een Seegrow-behandelingsunit voor gras.
19-12-2018 205 sec
'Het is beter om de problemen onder de knie te krijgen dan te spuiten'
Op Golfclub Geijsteren doen ze al vijf jaar wat alle golfbanen in de nabije toekomst moeten gaan doen: de greens worden onderhouden zonder gewasbeschermingsmiddelen. Vakblad Greenkeeper ging op bezoek.
14-12-2018 584 sec
De Ridder gaat in vol galop
Voor de medewerkers van J. de Ridder zijn de aankomende feestdagen een bijzaak. Voor hen begint het echte uitpakken pas zodra het nieuwe jaar is ingeluid. Dat doen ze dan vanuit een nieuw pand en met een nieuwe projectleider golf.
13-12-2018 300 sec
Wensen Green Deal zijn géén done deal
Het weer van dit jaar heeft heel wat problemen bezorgd. Wie niet goed oplette, creëerde ideale omstandigheden voor ziekten en plagen. Oplossingen zijn er, maar vallen vaak in de categorie gewasbestrijdingsmiddelen.
13-12-2018 292 sec
Neem de greenkeeper niet voor lief!
Wat is het belang van de verkiezing Greenkeeper of the Year? Deze vraag kunnen we aan niemand beter stellen dan aan de sponsoren van dit event. Wij spraken Twan van Wijk van ICL Specialty Fertilizers en Jan Plooij van Jean Heybroek.
11-12-2018 161 sec
Greenkeeper of the Year 2019: André van der Woude!
Dinsdagavond 27 november werd tijdens het Nationaal Groen en Golf Symposium in Driebergen de award voor de Greenkeeper of the Year 2019 uitgereikt.
10-12-2018 195 sec
Wilco Oskam winnaar Toro Greenkeeper Student of the Year
Tijdens het Nationaal Golf & Groen Symposium werd Wilco Oskam uitgeroepen tot Toro Greenkeeper Student of the Year. Zijn prijs: een betaalde stage op St. Andrews.
10-12-2018 96 sec
Je eigen straatje schoonschrapen
We maken het allemaal mee. Je loopt door een park, over een golfbaan of natuurterrein. De gazons zijn netjes gemaaid, de bomen gesnoeid, maar de paden zitten vol met gaten.
27-11-2018 179 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER