Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vakmanschap, Vakmanschap, Vakmanschap

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, maandag 24 december 2018
72 sec


Het is een platgetreden waarheid: vraag aan een makelaar waar het bij een huis om gaat en hij (of zij natuurlijk) zal zeggen locatie, locatie, locatie. Verplaats dat naar het vak van greenkeeping en de letterlijke vertaling is waarschijnlijk Vakmanschap, Vakmanschap en nog eens Vakmanschap.


Veel belangrijk is natuurlijk dat de nieuwbakken Greenkeeper of the Year André van der Woude de credits krijgt die hij verdient

Met misschien - omdat u zo aandringt en het bijna kerst is - een dikke snuf respect. Dat respect lijkt iets nieuws. Binnenkort wordt het jaarlijkse golfgala weer gehouden. Een paar jaar geleden was ik als hoofdredacteur van een greenkeepersblaadje bijna een vreemde eend in de bijt. Nu voel ik me welkom en al bijna one of the boys. Nu is het niet zo belangrijk wat ik daarvan vind. Belangrijker is dat het vak van greenkeeping op zo'n moment dat het hele golfwereldje bij elkaar zit een belangrijke plek gegund wordt op dit event. Veel belangrijk is natuurlijk dat de nieuwbakken Greenkeeper of the Year André van der Woude daar de credits krijgt die hij verdient. Hij is een goede winnaar en -volgens mij- een super-ambassadeur voor het vak.Natuurlijk kunnen er allerlei zaken worden verbeterd bij de uitreiking van deze award. En het belangrijkste is dat mensen gewoon de guts hebben om mee te doen. Op die manier kunnen we met zijn allen zorgen dat de draai in de houding ten opzicht van greenkeeper wordt bestendigd. Je hoort wel eens het verwijt dat de greenkeeper-of-the-year verkiezing vooral een hoofdgreenkeeper-of-the-year verkiezing is. Misschien klopt dat wel, maar greenkeepers moeten beseffen dat ze dat zelf voor een groot deel in de hand hebben. Als ik naar de vijf of zes laatste winnaars kijken dan zijn dat stuk voor stuk mensen die -misschien geholpen door de award- stappen gemaakt hebben in hun carrière. Ambitie wordt dus beloond. Dat geldt voor hoofdgreenkeepers, maar als het aan mij ligt evenzeer voor 'normale' greenkeeper. Maar greenkeepers moeten zelf ook beseffen dat respect geen one-way-street is. Daar moet je zelf ook iets voor doen!

Greenkeepers moeten beseffen dat respect geen one-way-street is. Daar moet je zelf ook iets voor doen!

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER