Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Ekompany en De Samenwerking betreden de sportsector
Marco Hut was jarenlang werkzaam als greenkeeper, totdat hij in 2006 de overstap maakte naar een adviserende en verkooprol. Na enkele jaren kwam hij terecht bij De Samenwerking, waar hij als adviseur sport & openbaar groen onder andere werkt met Ekote, een product van de Nederlandse producent Ekompany.
01-06-2015 10 sec
Graszaad is een eerlijk product!
Graszaad is een natuurlijk product. Het wordt geproduceerd door met name akkerbouwers, die basiszaad ontvangen en dit zaaien, om hiervan vervolgens zaaizaad te oogsten dat geschikt is voor de verkoop. De meeste grassoorten hebben een koude periode nodig om tot aarvorming te komen. In de aren zit het zaaizaad dat wordt geoogst als het rijp is.
01-06-2015 12 sec
Wat voor soort golfbaan is dit over vijfentwintig jaar?
Golfclub De Peelse Golf in Evertsoord-Sevenum bestaat alweer een kwart eeuw en tekende onlangs voor vijf jaar bij met SBA. Wat zijn de plannen voor de volgende vijfentwintig jaar? 'Bloemen waar dat passend is vind ik prima, maar we moeten nu niet ineens viooltjes in onze ruigtekamer tegenkomen', vindt baancommissaris Henk Opsteegh.
01-06-2015 12 sec
Huidkanker: voorkomen is beter dan genezen
Wie in de groene sector werkt, doet dat veelal in de buitenlucht. Heerlijk! Vooral in de zonnige maanden die hopelijk voor ons liggen. Er ligt echter een gevaar op de loer: huidkanker. Maar hoe groot zijn de risico’s dan en wat kun je doen om ze te verkleinen?
01-06-2015 10 sec
Tussen Old Tom en TomTom Morris
Er is echter in tweehonderd jaar het nodige veranderd en de komende tien jaar zal er nog veel meer veranderen
01-06-2015 5 sec
Everything golfers and greenkeepers should know about eatch other
Een gedeelde voorliefde voor de golfsport, maar tegelijkertijd hier en daar wat wederzijds onbegrip. Als je dus één ding kunt zeggen van golfers en greenkeepers, dan is het wel dat zij elkaar enerzijds wél en anderzijds níet begrijpen. Vakblad Greenkeeper bracht in kaart hoe golfers en greenkeepers over elkaar denken, en waar de verbeterpunten zitten.
01-06-2015 12 sec
Wordt de doorlopende leerlijn een doodlopende leerlijn?
Het gaat niet goed met het onderwijs voor greenkeepers en fieldmanagers. De leerlingenaantallen dalen al jaren op rij en zijn feitelijk nu al op een niveau dat het financieel onmogelijk is om aparte opleidingen in de lucht te houden. Voor de vakbladen Fieldmanager en Greenkeeper aanleiding om een discussieforum te organiseren, waarvoor IPC Groene Ruimte graag bereid om de rol van gastheer op zich te nemen. . . . . . . . .
01-06-2015 16 sec
Is elektrisch rijden en werken beter voor het milieu?
Elektrisch rijden en werken is sterk in opkomst. Het fenomeen begint zo langzamerhand ook bij werkzaamheden op en rond golfbaanaccommodaties en sportcomplexen ingeburgerd te raken. U leest er regelmatig over in dit vakblad. De overheid stimuleert het en de gebruiker ziet steeds meer praktische voordelen.
01-06-2015 10 sec
De puntjes op de i(rrigatie)
In het Engelse vakblad Greenkeeper International pleit Adrian Mortram voor wat extra zorg voor het irrigatiesysteem; dit verdient volgens hem net zo veel aandacht als andere onderdelen van het golfbaanonderhoud. Levert regelmatig nalopen van het irrigatiesysteem iets op? Of is afstellen in de aanloop naar het seizoen voldoende?
01-06-2015 10 sec
Love at first course
In deze uitgave van Greenkeeper een uitgebreid onderzoek over de vraag wat greenkeepers nu van golfers vinden en andersom. Een leuk project, dat eigenlijk over is gebleven op het verlanglijstje stond van gasthoofdredacteur van de vorige editie en Greenkeeper-of-the-Year Kristian Summerfield.
01-06-2015 9 sec
De toverbal die Scotts, oh nee Everris, oh nee ICL heet
Amper een paar jaar na een eerdere naamsverandering gaat Everris opnieuw verder onder een andere naam: ICL Specialty Fertilizers. Een naam waar ook Fuentes, Nu3, Novapeak en F&C zich onder scharen.
01-06-2015 8 sec
Boven het maaiveld uitsteken
Pro Turf Care helpt gemotiveerde groene professionals hun loopbaan een boost te geven. Tot nu toe hebben drie groene professionals een hulpaanvraag gedaan. Met de vergoedingen en netwerkhulp van Pro Turf Care hebben zij letterlijk grensoverschrijdende werkervaringen opgedaan en cursussen gevolgd.
01-06-2015 9 sec
Barenbrug Golfdag: volle bak, maar vooral lekker golfen
Op 8 juni werd op Rijk van Nijmegen de 27e editie van de Barenbrug golfdag gehouden. Na presentaties van onder andere Jolanda Vonder over Pro Turf Care( Zie artikel elders in dit blad), Arno Harmsen over zijn nieuwe sensor en Niels Dokkma over de rol die de NGF zichzelf toedicht was het tijd voor het belangrijkste onderdeel van de dag: lekker golfen.
01-06-2015 14 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER