Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Derck Versteegh: Als je wat wilt bereiken, moet je er wat voor over hebben
Derck Versteegh is niet alleen de Benjamin onder de Greenkeeper of the Year-genomineerden, maar ook de enige van het stel die nog geen 'hoofd' voor zijn functie geschreven heeft staan. De ambities zijn er niet minder om! De jury heeft hem niet voor niets genomineerd. . . . .
01-10-2014 12 sec
Jeroen Vingerhoets: Je moet met het management meedenken voor kostenbesparing en behoud van kwaliteit
Prise d'eau, een 27 holes Championship Course en een 9 holes par 3-baan. Hoofdgreenkeeper Jeroen Vingerhoets zit bepaald niet stil: hij is tot in de puntjes verantwoordelijk voor deze baan. . . . . .
01-10-2014 10 sec
GOTY-genomineerde Summerfield: Als ik de loterij zou winnen, zou ik nog steeds greenkeeper zijn
Hoofdgreenkeeper Summerfield is hét modelvoorbeeld van een Engelse greenkeeper met know how en passie voor het vak, die vérder gaat dan liefhebberij: hij heeft greenkeeping in zijn bloed en draagt dat uit. 'Ik draag de greenkeeping-vlag met trots,' aldus Summerfield. . . . . .
01-10-2014 12 sec
Martin Brummel: Mijn grote drijfveer is mijn verantwoordelijkheidsgevoel om goede tijden te creëren voor onze baan
Hoofdgreenkeepervak, daar hebben we allemaal een beeld bij. Wat we ons doorgaans niet indenken, is dat een hoofdgreenkeeper baanmanagementtaken heeft. Martin Brummel is daadwerkelijk die duizendpoot: hij moet talloze ballen hoog zien te houden. . . . . .
01-10-2014 11 sec
Help Najaar!
Met het aan banden leggen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in Nederland komt steeds meer de vraag naar voren; "hoe houd ik mijn grasplant blijvend vitaal"? De basis: wat is er nodig om een grasplant optimaal te laten functioneren. In de eerste plaats een bodem, vervolgens de factoren vocht, zuurstof en voeding, Een bodem is in balans als deze bestaat uit 45% minerale delen, 5% organisch materiaal, 25% zuurstof en 25 % vocht.
01-10-2014 14 sec
GOTY-genomineerde Boogaarts: IN de toekomst kan de hoofdgreenkeeper vanuit thuis zijn baan monitoren en aansturen
'De rol van de greenkeeper zal nooit meer hetzelfde zijn', dat zegt hoofdgreenkeeper William Boogaarts. Hij is het toonbeeld van technische vooruitgang en zijn inzichten komen terug in 'zijn' baan De Turfvaert in Rijsbergen. . . . . .
01-10-2014 11 sec
Greenkeepers moeten boven het maaiveld uit durven steken
Voor de tweede editie van de Greenkeeper of the Year-award - nu ook gesteund door NVG en NGA - komt de jury weer in actie onder aanvoering van Wim Smits. Waar kijkt de jury naar bij de genomineerden voordat zij hun eindoordeel vellen? Juryvoorzitter Wim Smits legt het uit.
01-10-2014 11 sec
Witstruis op Grevelingenhout goed toepasbaar door gebruik van zeewier
Zeewier wordt vooral in Engelstalige landen al ruim honderd jaar toegepast op greens. Met het oog op de plannen van staatssecretaris Mansveld om per 2020 alle chemische onderhoudsmiddelen te verbieden, is het voor golfbanen noodzaak op zoek te gaan naar alternatieven.
01-10-2014 10 sec
De hele golfgemeenschap mag greenkeeper zien uitblinken!
Op 17 december ontkurkt vakblad Greenkeeper de champagnefles op golfbaan Prise d'eau Golf in Tilburg! Sponsors Jean Heybroek, Everris, Bayer en Innoseeds hebben het voor de tweede keer mogelijk gemaakt om de award uit te reiken aan de Greenkeeper of the Year, om zijn verdienste aan het vak. Na de uitreiking volgt het diner. We willen alle aanwezigen vragen om feestelijke kleding aan te trekken. Een dag daarna kunt u nog niét uitkateren... Dan wordt namelijk de award 'nog een keer' uitgereikt en wel op het NGF-golfgala in Huis ter Duin te Noordwijk! Heeft u de groene stropdas nog in de kast hangen?
01-10-2014 21 sec
Nico Burns laat steeds meer zijn gezicht zien
The International is een nog zeer jonge baan die in 2011 is aangelegd door de Hollandsche Greenkeeping Maatsschappij (HGM). Hoofdgreenkeeper Nico Burns, in dienst van HGM, heeft te maken gehad met alle mogelijke uitdagingen die de aanleg en onderhoud van een nieuwe, prestigieuze baan met zich mee brengt. . . . . .
01-10-2014 12 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER