Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'De medicijnkast hoeft nooit meer wagenwijd open'
Biostimulanten zullen macronutriënten nooit kunnen vervangen, maar er zijn vele redenen voor greenkeepers of fieldmanagers om ze in hun jaarlijkse voedingsprogramma op te nemen.
01-05-2024 208 sec
WiseNav 4.7 tilt robotmaaien naar hoger niveau
Het bedrijf achter de Bigmow-robotmaaiers, Belrobotics, bracht recentelijk een update van zijn navigatiesoftware WiseNav op de markt.
29-04-2024 177 sec
Limburgse Intrak introduceert elektrisch werkpaard op golfbanen
In deze Greenkeeper besteden we onder meer aandacht aan Corvus. Het merk geniet een groeiende bekendheid vanwege zijn utility task vehicles (UTV's), of, in goed Nederlands: werkvoertuigen voor ruw terrein.
25-04-2024 337 sec
De Stelling: 'Paardenbloemen en madeliefjes moeten op de fairway net zo welkom zijn als Engels raai en roodzwenk'
In de rubriek De Stelling reageren elke keer drie belanghebbenden op een min of meer prikkelende stelling. De stelling luidt dit keer: 'Paardenbloemen en madeliefjes moeten op de fairway net zo welkom zijn als Engels raai en roodzwenk'.
24-04-2024 170 sec
Microklaver is dubbel groen
DLF teelde een sterke, kleine klaversoort die in combinatie met gras een dichtbegroeide bodem oplevert. Gemeente Venlo zaaide een stadspark c.q. festivalterrein in met microklaver. Het fijne zaad vraagt wel om een alternatieve zaaimethode.
23-04-2024 159 sec
GroeNoord Sportscare Days belichten verschillende aspecten sportveldonderhoud
GroeNoord houdt op dinsdag 14 en woensdag 15 mei de zogenoemde Sportscare Days. Tractoren van John Deere en machines van de merken GKB Machines, Major Equipment en Vredo zijn op beide dagen in actie te zien.
22-04-2024 261 sec
Tevreden greenkeepers op natuurrijke Veluwse stuwwal
De Enk Groen & Golf verzorgt het baanonderhoud bij de Edese Golf Club Papendal. Greenkeepers Ries Wieggers, Hans Heslenfeld, Philip Hogeboom, Heidi van Ginkel, Lennard Diets en Roan Brinkman zorgen ervoor dat alles er verzorgd uitziet.
22-04-2024 305 sec
'Jaarlijks duizenden dode dieren in waterafvoerputten op golfbanen'
Niet elke greenkeeper staat er dagelijks bij stil dat op zijn of haar golfbaan een amfibie, reptiel, lopend insect of klein zoogdier een stille dood sterft in een van de waterafvoerputten. Tristan van Dijken wil graag aandacht voor dit probleem.
18-04-2024 164 sec
Natuurlijke symbiose: de cruciale rol van microben op de golfbaan
GOTY Lee Lennox bespreekt in deze column het belang van bacteriën voor een gezonde baan. 'We kunnen deze relatie tussen het zaad en de plant bevorderen door de minerale mestgift te beperken.'
17-04-2024 163 sec
Spring
Heeft u het ook gemerkt? De lente zit in de lucht en dat betekent dat greenkeepers overal in Nederland (en Frankrijk) bezig zijn om hun baan klaar te maken voor het komende groeiseizoen.
16-04-2024 86 sec
ICL-trip naar Zuid-Frankrijk: Prachtig, maar voor greenkeepers en fieldmanagers niet alleen het paradijs
Al meer dan tien jaar organiseert ICL samen met de vakbladen Greenkeeper en Fieldmanager een studiereis voor de winnaars van de Greenkeeper en Fieldmanager of the Year Award. Dit jaar stond het kompas gericht op Zuid-Frankrijk.
16-04-2024 312 sec
'We gaan veel meer kijken naar de bodemkwaliteit'
Zit de toekomstige fieldmanager in een controlekamer vol met beeldschermen en knoppen om zijn sportvelden te onderhouden? Zo ver zal het heus niet komen, maar de inzet van moderne technieken en AI zal blijven doorgaan.
16-04-2024 206 sec
Chroma's zijn een goedkope, down-to-earth methode om de conditie van een bodem te bepalen
Ed Kleinlugtebeld van Ekatop: 'Chroma's zijn nauwkeurige instrumenten om de conditie van de bodem in kaart te brengen en te laten zien waarop gestuurd moet worden.'
15-04-2024 177 sec
Op weg naar het KLM Open
Dit jaar zijn de greenkeepers van de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij onder leiding van Dylan Kuik voor de tweede keer tijdens het KLM Open verantwoordelijk voor de speelkwaliteit van The International.
12-04-2024 312 sec
'De slijpbank goed instellen is het moeilijkste én het belangrijkste'
Geen kooi verlaat de keurig opgeruimde werkplaats van Pim van Straten voordat hij met een papiertje heeft getest of alle messen weer scherp zijn. 'Zo weet ik zeker dat ik ze goed geslepen heb', vertelt hij.
10-04-2024 167 sec
Van groeve naar golfbaan
Bestone 0/8 wordt op golfbanen ingezet als halfverharding op paden. Hoe ziet de weg van groeve naar golfbaan eruit? Graniet Import Benelux leidt ons rond door het bedrijf aan de hand van foto's.
08-04-2024 118 sec
Een voltreffer van Michiel van der Veek
Deze prachtige foto is genomen op De Noordwijkse door greenkeeper Michiel van der Veek. Hij reageerde op een oproep op sociale media van vakblad Greenkeeper en stuurde deze 'voltreffer', zoals hij het beeld zelf omschrijft.
14-02-2024 89 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER