Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Green Gala wordt een feest voor de hele sector
Het jaarlijkse sectorfeest Green Gala, met de verkiezing van de beste fieldmanager en greenkeeper en de beste studenten, is dit jaar op woensdag 22 november. De feestlocatie is wederom in 1931 Congrescentrum in 's Hertogenbosch.
11-11-2023 183 sec
Talent zoeken
In de vorige editie van uw vakblad ging mijn prikkelpraatje over het zoeken naar water. Water daar zijn we ons allemaal van bewust is een van de grote thema's van ons vak en wordt nog veel belangrijker. Soms heb je te veel dat is irritant en soms heb je te weinig en dat is bijna nog irritanter.
28-09-2023 76 sec
De Stelling: 'Het onderhoud van golfbanen moet meer gericht zijn op het spel van amateurs'
Dit is de eerste editie van de nieuwe rubriek De Stelling van dit vakblad. In deze rubriek mogen elke keer diverse belanghebbenden reageren op een prikkelende stelling.
27-09-2023 219 sec
Duurzaam golfbaanbeheer
De beste golfomstandigheden waarborgen, dat is het primaire doel van een golfbaan. Wat ons betreft, kun je dat niet los zien van robuuste en sterke natuur op en rondom de baan.
18-09-2023 228 sec
Golfclub Brunssummerheide test onkruidverwijdering met elektriciteit
Michel Wimmers, directeur van Wimmersson, gelooft in de langdurige effectiviteit van elektriciteit en lanceerde eerder dit jaar het merk eWeeding.
17-09-2023 259 sec
Het materieel in topconditie dankzij Foley-slijpbanken
Tijdens de Ryder Cup zorgen de beste greenkeepers ervoor dat de Marco Simone Golf & Country Club in Rome er piekfijn bij ligt. Ze rekenen daarvoor op de slijpbanken van Foley.
13-09-2023 187 sec
Golftour Benelux brengt eindgebruiker en industrie bij elkaar
Op initiatief van machineleverancier Pols vindt in oktober de Golftour Benelux plaats. In twee weken tijd worden zeven banen in Nederland en Belgiƫ bezocht door de deelnemende bedrijven DLF, Pols, ProGrasS en Heicom.
06-09-2023 177 sec
Golfbaanbeheer levert duurzame bijdrage aan Europees waterbeheer
Hieronder staat de column van Greenkeeper of the Year 2022 Marco Blom. Na zijn uitverkiezing schrijft hij in elke uitgave een stukje over zaken die hem bezighouden. Dit keer duikt hij in het waterbeheer.
05-09-2023 57 sec
'Ik moet altijd alert zijn en anticiperen op de weersomstandigheden'
Midden in het verstedelijkte gebied van Rotterdam ligt Golfbaan Kralingen. Het is de laagstgelegen golfbaan van Europa, ongeveer zeven meter beneden NAP. Erik Huijgen is er nu bijna drie jaar hoofdgreenkeeper namens AHA de Man.
04-09-2023 189 sec
'Niet zo log en stug en lekker licht'
Hoofdgreenkeeper Ronald van Os van Golfbaan Landgoed Welderen hoeft niet lang na te denken om zijn favoriete machine te noemen, als hij daarnaar gevraagd wordt voor deze rubriek. Zijn keuze valt op de greenmaaier 2500E van John Deere.
31-08-2023 144 sec
'Wij kunnen veel van elkaar leren'
Tristan van Dijken, hoofdgreenkeeper namens De Ridder op Anderstein, pleit voor meer onderlinge kennisuitwisseling en ook meer aandacht voor biodiversiteit op de Nederlandse golfbanen.
30-08-2023 142 sec
Waar lopen de golfers en waar lopen ze niet?
Op de Heemskerkse Golfclub is deze zomer een proef gehouden om te zien waar golfers wel en niet lopen. Dit gebeurde volledig anoniem via de app WhizzGolf, die spelers kunnen downloaden op hun mobiele telefoon.
18-08-2023 159 sec
Hoe ziet duurzaam waterbeheer op de golfbaan eruit?
Welke waterbesparende irrigatietechnieken en vormen van opslag zijn er om een golfbaan door de hete maanden te loodsen? We laten twee experts aan het woord.
16-08-2023 186 sec
'Het is net een schilderij'
Deze foto is genomen op golfbaan De Woeste Kop in Axel door greenkeeper Arjen Westeneng. Hij had drie foto's genomen op deze locatie, maar deze vond hij uiteindelijk het mooist vanwege de speciale gloed.
16-08-2023 78 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER