Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Talent zoeken

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, donderdag 28 september 2023
76 sec


In de vorige editie van uw vakblad ging mijn prikkelpraatje over het zoeken naar water. Water daar zijn we ons allemaal van bewust is een van de grote thema's van ons vak en wordt nog veel belangrijker. Soms heb je te veel dat is irritant en soms heb je te weinig en dat is bijna nog irritanter. Als vakblad zijn wij nu druk met de voorbereiding van de jaarlijkse uitreiking van de Greenkeeper en Toro Greenkeeper Student of the Year. Het mooie daarvan is dat we enerzijds kunnen concluderen dat we met z'n allen best wel goed bezig zijn, maar dat je in de zoektocht naar nieuw en fris greenkeepers talent eigenlijk nooit genoeg doet.


In de publieke beeldvorming rondom de Greenkeeper en Toro Greenkeeper Student of the Year bestond en bestaat waarschijnlijk nog steeds het idee dat het gaat om een verkiezing van de mooiste of kwalitatief best onderhouden baan

In de lijst met greenkeepers en jonge greenkeepers die zich met elkaar durven te meten, zie ik steeds weer nieuwe en voor mij vaak ook onbekende namen opduiken. Hulde voor die mensen. In het begin dat we met deze award actief waren, heerste er nog wel eens wat koudwatervrees. Niet iedereen durfde met de billen bloot. Natuurlijk geldt ook hier de stelregel 'meedoen is belangrijke dan winnen'. In de dagelijkse praktijk golden soms ook andere overwegingen en dat gold - tenminste dat idee heb ik- vooral voor de greenkeepers van de grote en gevestigde clubs. In de publieke beeldvorming rondom de Greenkeeper en Toro Greenkeeper Student of the Year bestond en bestaat waarschijnlijk nog steeds het idee dat het gaat om een verkiezing van de mooiste of kwalitatief best onderhouden baan.

Als initiatiefnemers zijn we met name ook geïnteresseerd in praktijkbeoefenaars die met beperkte middelen toch een uitmuntend resultaat weten te behalen

En natuurlijk is dat belangrijk en hebben wij met de beide jury's goed afgestemd dat hier heel nadrukkelijk naar gekeken wordt. De opzet gaat natuurlijk veel verder. Als initiatiefnemers zijn we met name ook geïnteresseerd in praktijkbeoefenaars die met beperkte middelen toch een uitmuntend resultaat weten te behalen.
Of we daar in geslaagd zijn, laat ik aan jullie inschatting over. Binnenkort worden op de website van Greenkeeper de genomineerden bekendgemaakt en later in het jaar worden tijdens het tweede Green Gala de winnaars bekendgemaakt.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER