Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Britten moeten niet denken dat ze de wijsheid in pacht hebben, puur en alleen omdat ons land zo veel golfbanen telt'
Greenkeeper of the Year-genomineerde Andrew Knott, die namens De Enk Groen en Golf op De Turfvaert werkt als hoofdgreenkeeper, is een zeer intelligente, maar tegelijkertijd slagvaardige greenkeeper die zijn werkleven wijdt aan het efficiënter maken van het vak.
01-10-2016 11 sec
Jonge greenkeeper vormt een natuurlijke schakel tussen club en greenkeepersteam
Freek Hendrickx zou een Vlaming kunnen zijn gezien zijn achternaam, maar heeft stevige roots in het Brabantse en spreekt een mooi Bredaas accent.
01-10-2016 6 sec
NL Greenlabel als leidraad voor duurzaamheid
De Green Deal wordt steeds belangrijker in de golfwereld. Het streven van de NGF is om alle golflocaties in 2020 te hebben voorzien van een GEO-certificaat. Heigo en Vitagro zien de noodzaak voor verdere verduurzaming en spelen daar op geheel eigen wijze op in.
01-10-2016 10 sec
Precisiespecialist Vingerhoets: 'We hoeven lang niet overal te beregenen, maaien, bewerken of bemesten'
Hoofdgreenkeeper Jeroen Vingerhoets van golfbaan Prise d’Eau was ook in 2015 genomineerd voor de titel Greenkeeper of the Year. De concurrentie onder de genomineerden was dat jaar bijzonder hoog en Engelsman Kristian Summerfield van De Scherpenbergh won.
01-10-2016 10 sec
'Werken op banen in het buitenland levert onschatbare ervaring en een waardevol netwerk op'
Melissa Minnaard (31), greenkeeper op The International, is een vreemde eend in de bijt van genomineerden voor Greenkeeper of the Year. Niet zozeer omdat zij een vrouw is, want Jolanda Vonder ging haar al voor, maar ze is pas anderhalf jaar werkzaam in het vak.
01-10-2016 11 sec
GOTY-genomineerde met verregaande passie voor greenkeeping en golf
Vincent de Vries werkt met zijn team van vijf greenkeepers op de 60 hectare van bosbaan De Hoge Kleij. In de vier jaar tijd dat Vincent op deze baan werkt, is er veel veranderd. De kwaliteit van de baan is flink omhooggegaan.
01-10-2016 9 sec
'We hebben nog een paar jaar nodig om de juiste alternatieven te vinden'
De Green Deal staat pal voor de deur. Vakblad Greenkeeper is benieuwd hoe de Greenkeeper of the Year-genomineerden van dit jaar omgaan met het verminderen van de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen in hun werk.
01-10-2016 9 sec
Innovaties in natuurgrasindustrie bieden uitstekend alternatief voor kunstgras
Naar aanleiding van de discussie over kunstgrasvelden is het meer dan relevant om een licht te schijnen op de huidige stand van zaken omtrent natuurgras. De natuurgrasindustrie heeft de afgelopen jaren namelijk niet stilgezeten en tal van innovaties geïntroduceerd.
01-10-2016 9 sec
Vak van greenkeeper beter verkopen
Op 20 november 1991 werd de eerste bijeenkomst van de NGA georganiseerd. Bij die gelegenheid werd Ties Straatman op het schild gehesen als de eerste voorzitter. Vijfentwintig jaar minus twee maanden later kwamen alle voorzitters die de NGA ooit heeft gehad bij elkaar, inclusief het huidige bestuur van de vereniging.
01-10-2016 11 sec
De NGA verdient zilver
De NGA bestaat op 20 november 2016 exact vijfentwintig jaar. Een lange tijd, maar vooral ook een periode waarin heel veel bereikt is voor de golfsector en het vak van greenkeeping.
01-10-2016 7 sec
De hel/hemel van de lagen landen
Op het Engelse St. Andrews prijkt een aantal bunkers die door hun diepte en hoge wanden zelfs voor de meest geoefende golfer behoorlijk uitdagend zijn. Een daarvan staat door zijn diepte zelfs bekend als de ‘Hell Bunker’. Op de vraag of Nederland ook dergelijke uitdagende bunkers kent
01-10-2016 10 sec
Onderhoudsadvisering op golfbanen
Naast de aanleg is ook het onderhoud van de baan van groot belang. Met een gedegen pakket onderhoudsmaatregelen kan men immers ook op lange termijn de kwaliteit van een golfbaan garanderen.
01-10-2016 6 sec
Eén dag exvelleren, of ... het hele jaar presteren?
In 1992 begon binnen de NGF het besef te groeien dat een goede wedstrijdvoorbereiding bijna het halve werk is. En geconfronteerd met een perfecte wedstrijdconditie op de Hoge Kleij, besloot de NGF, mede aan de hand van de ervaringen van de Hoge Kleij, richtlijnen op te stellen voor de voorbereiding op NGF-wedstrijden.
01-10-2016 12 sec
Heerlijk Helder Hilversumsche
Is het een eer om als greenkeeper Nederlands belangrijkste golftoernooi te gast te hebben? We vragen het aan Bill Garner en Peter Schalk, respectievelijk head-greenkeeper en tweede man op de Hilversumsche. En jawel hoor, beide heren vinden het een eer om gastheer te zijn voor het Heineken Open.
01-10-2016 10 sec
De aanleg van golfbanen in Nederland
In Nederland worden jaarlijks golfbanen aangelegd en zijn de onderhandelingen over potentiële locaties in volle gang. In dit artikel wordt de totstandkoming van een nieuwe baan beschreven. Met name de aanleg zal uitvoerig aan bod komen op basis van de ervaring die De Ridder B.V. op dit vlak heeft.
01-10-2016 11 sec
Betere banen door beter management?
De meeste Nederlandse banen, of het nu verenigingsbanen of commerciële banen zijn, hebben zelf de verantwoordelijkheid over het onderhoud en het onderhoudsmanagement. Dat er ook een andere constructie denkbaar is, blijkt uit de aanpak van Groenewoud Sport en Recreatie.
01-10-2016 8 sec
Hoe het was & Hoe het wordt
De Nederlandse Greenkeepers Associatie bestaat inmiddels alweer zo'n zes jaar. Een periode waarin het beeld van belangenvereniging naar buiten toe voor een belangrijk deel bepaald is door Ties Straatman.
01-10-2016 7 sec
Goeroe van gras
Je komt hem overal tegen: op de demodagen, op een excursie van Ransomes. Overal waar greenkeepers bij elkaar zijn, komt vroeger of later ook Klaas Swart om de hoek kijken.
01-10-2016 6 sec
De NGA op weg naar 2000
Nee, u leest het niet goed, de NGA wil niet naar 2000 leden. Met de circa 280 leden die de NGA op dit moment heeft, zit de associatie op zo'n 50% van alle greenkeepers.
01-10-2016 8 sec
Greenkeepers gezocht
Wat begon als een trend in de computer- en ICT-wereld, heeft zich de laatste jaren verspreid over alle sectoren van de Nederlandse economie en dus ook de golfbranche.
01-10-2016 6 sec
Een kijkje bij de Nederlandse greenkeepers
Ik was erg blij met de uitnodiging van de Nederlandse Golf Federatie, omdat ik dan weer eens in mijn vaderland kon vertoeven.
01-10-2016 5 sec
Fungiciden: Medicijnkastje of hellend vlak?
De bestrijding van schimmels op golfbanen in Nederland is iets wat voor 100% met cultuurtechniek opgelost moet worden. Sinds een aantal jaren de laatste fungicide: lirotect uit de gewasbescherminggids is verdwenen mogen de Nederlandse greenkeeper geen fungiciden meer gebruiken.
01-10-2016 9 sec
Recht op CAO al sinds 1997 onomstreden?
De greenkeeperwereld gonst. En het onderwerp zijn de ontwikkelingen rondom de CAO. Opmerkelijk, want greenkeepers zijn toch mensen, die zich meestal niet direct uitspreken over hun werk of arbeidsomstandigheden.
01-10-2016 7 sec
15 Jaar Greenkeeper, het begin!
Het blad Greenkeeper wordt al sinds jaar en dag uitgegeven door eerst Nijhof & van Iersel en later NWST. Maar daarmee is het niet begonnen. Hoewel inmiddels nog maar weinig mensen dat zullen weten.
01-10-2016 7 sec
Hole in one voor de werkgevers
Toen enige tijd geleden de CAO voor de golfbranche werd bekend gemaakt, kopte dagblad de Telegraaf met de tekst: ‘Hole in one voor de werkgevers’. Voor Esther van der Voort is deze tekst een correcte samenvatting van het bereikte onderhandelingsresultaat.
01-10-2016 9 sec
Het is tijd voor een brede vereniging van golfbaanpersoneel
Jurgen Ruyter is de tweede voorzitter van de Nederlandse Greenkeeper Associatie. Voor vakblad GREENKEEPER is hij de tweede ex-voorzitter die wij mogen interviewen in onze serie interviews.
01-10-2016 7 sec
Slapeloze nachten van de CAO!
Het NGA bestaat dit jaar 15 jaar. Een goed moment om de huidige en voormalige voorzitters te vragen voor een interview in GREENKEEPER.
01-10-2016 5 sec
Wat te doen met 0,4 miljoen?
Jan van Mondfrans maakte op de laatste Barenbrug golfdag een opmerking over het budget dat nodig zou zijn om een 18 holes golfbaan op een kwalitatieve manier te onderhouden. Volgens Van Mondfrans zou dit een bedrag van ongeveer 400.000 euro zijn.
01-10-2016 9 sec
Halen we de honderd?
Een uitspraak van Grontmij zorgde in 2005 voor het nodige rumoer in de Nederlandse golfindustrie. In de visie van Grontmij zou het mogelijk moeten zijn vóór 2020 honderd extra golfbanen te realiseren.
01-10-2016 7 sec
Bang voor greenkeepers
Verenigingsbanen hebben soms de roep dat alles er wat trager aan toe gaat. Op verenigingsbanen, zo luidt de mythe, blijft alles zoals het is. Het zijn kleine eilandjes van behoudzucht in een constante stroom van vernieuwing.
01-10-2016 8 sec
Het gras is altijd groener...
De ontwikkeling van golf voltrekt zich in sneltreinvaart en kenmerkt zich door een voortdurende toename van golfers en golfaccommodaties.
01-10-2016 5 sec
Het veld ruimen!
Bang voor greenkeepers, roept Lex de Roeper in een interview in het NVG-magazine Golfbusiness. Volgens de baancommissaris van Golf & Country Club Capelle a/d IJssel zouden veel baancommissarissen onvoldoende grip hebben op de prestaties van hun greenkeepers.
01-10-2016 8 sec
Greenkeepers zijn meer dan veredelde tuinmannen
Sinds een half jaar is op de Brabantse Company club De Hooge Vorssel een nieuwe hoofdgreenkeeper aan het bewind. Dit keer met een bijzondere opdracht.
01-10-2016 6 sec
Lid worden van de NGA moet weer leuk worden!
Dit voorjaar heeft de NGA, de Nederlandse Greenkeepers Associatie een nieuwe voorzitter gekregen: John van Hoesen.
01-10-2016 5 sec
Revolution steeds breder ingezet
Revolution wordt al een decennium lang toegepast op golfbanen en sportvelden, vooral om hydrofobe omstandigheden (afstoting van water) en preferente stroombanen in toplagen te voorkomen en een optimale lucht-waterhuishouding in de grond te realiseren.
01-10-2016 7 sec
's Zomers buffelen maar in oktober de zak krijgen
René te Wierik (45) was greenkeeper op Harderwold. Vandaag nog zou hij terug willen, maar zijn gezondheid laat dat niet toe. René miste in GREENKEEPER meningen over het wegbezuinigen van greenkeepers.
01-10-2016 8 sec
Haalt de baancommissaris 2020?
Met de aanleg van meer dan 150 nieuwe golfbanen in de afgelopen 30 jaar is er een verandering opgetreden ten aanzien van het onderhoud. Wordt bij de oude banen het onderhoud meestal in eigen beheer uitgevoerd, bijna alle nieuwe banen hebben het onderhoud uitbesteed.
01-10-2016 9 sec
Hans van der Helm: 'Golf moet niet gaan beknibbelen, zoals het openbaar groen'
De NGA bestaat dit jaar een kwart eeuw. Van den Berg Machines uit Pijnacker was er al die tijd bij om de greenkeepers van de beste machines en service te voorzien. Het bedrijf werkt regionaal in Zuid-Holland en levert aan circa 40 golfbanen machines van alle grote merken.
01-10-2016 12 sec
Vijftig greenkeepers zorgen voor perfectie baan op KLM Open
Begin september vond de KLM Open weer plaats. Dit keer op een nieuwe locatie: Golfbaan The Dutch in Spijk. Op maandagochtend vond de traditionele kick-off plaats waarbij de kleding wordt overhandigd aan de aanwezige greenkeepers.
01-10-2016 8 sec
Water werkt
De zon reikt net boven de horizon en prikt scherpe energiebanen door het bladerendek van de bomen. De laaghangende nevel is nog te dik om weggebrand te worden door de koperen ploert.
01-10-2016 6 sec
Natuur, cultuur en duurzaamheid vormen hier nu drie handen op één buik
Na een jaar van actief inventariseren, evalueren en ontwikkelen ontving golfbaan Het Rijk van Nijmegen op 16 juni het felbegeerde GEO-certificaat. ‘Voorheen was de golfbaan vooral bezig met de gasten, om voor hen de baan zo goed mogelijk te presenteren. Duurzaamheid kwam toen nog wat minder ter sprake’
01-10-2016 12 sec
Met de Green Deal in het vizier is er nu al wat moois gaande op Golfclub Zeewolde
In april is een Phytobac geplaatst op Golfclub Zeewolde en hiermee is deze golfbaan de eerste in Nederland. Christian Nueboer, met zijn 24 jaar de jongste hoofdgreenkeeper van ons land, vindt het een stap in de goede richting van de Green Deal.
01-10-2016 11 sec
Smits bestaat 50 jaar en dat vieren wij!
Ons familiebedrijf Smits BV bestaat 50 jaar! Tijd voor een feestje dus, waarbij we u als klant graag willen verwelkomen in ons pand in Veldhoven.
01-10-2016 6 sec
Beheer zal zich steeds meer moeten baseren op harde data
Als we naar de toekomst kijken, zien we dat er steeds meer onderbouwing zal moeten komen voor beheerkeuzes om aanspraak te kunnen maken op de budgetten. Harde feiten, data en cijfers worden de pijlers onder het dagelijks beheer.
01-10-2016 9 sec
KLM Open: Topgolf op The Dutch met producten van Vos Capelle
Sinds de aanleg van golfbaan The Dutch in het Gelderse Spijk -in 2010- door AHA De Man is Vos Capelle hier al leverancier van onder andere meststoffen, bodemverbeteraars, plantversterkers en gereedschappen.
01-10-2016 8 sec
Bedankt

01-10-2016 0 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER