Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Een voltreffer van Michiel van der Veek

ARTIKEL
BODEM & BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 14 februari 2024
89 sec


Deze prachtige foto is genomen op De Noordwijkse door greenkeeper Michiel van der Veek. Hij reageerde op een oproep op sociale media van vakblad Greenkeeper en stuurde deze 'voltreffer', zoals hij het beeld zelf omschrijft.


'Misschien vinden jullie hem net zo mooi als ik', schreef hij in zijn mail aan de redactie. Dat vinden wij zeker. Ook het bestuur van de golfclub reageerde enthousiast op deze foto. 'Normaal houd ik de foto's voor mijzelf, maar deze was zo mooi dat ik hem ook naar het bestuur gestuurd heb. Een collega van mij maakt vaker foto's die ook voor het clubblad bedoeld zijn. Of deze ook daarin belandt, weet ik niet. Dan had ik hem misschien naar de redactie moeten sturen.' Hij belandt nu in elk geval in dit vakblad.

Juiste moment

Van der Veek nam de foto al in november. Twee medewerkers van beregeningsbedrijf Bas van Oosterhout waren die ochtend druk bezig met het afblazen van de beregeningsinstallatie. Van der Veek was holes aan het steken en zag vanaf de puttinggreen dit beeld ontstaan. 'Ik twijfelde geen moment om dit vast te leggen. Ik was op het juiste moment op de juiste plaats om deze voltreffer te maken.'


Zeldzaam

Het afblazen gebeurt altijd voor de winter, om te voorkomen dat de beregeningsinstallatie kapotvriest. In het voorjaar wordt de boel weer aangesloten. 'We zijn hier altijd óf heel vroeg of heel laat met afblazen, maar we zijn nooit bang om te laat te zijn.' Voor de foto was dit precies op tijd, want de opkomende zon, de medewerkers, de kar en het omhoog spuitende water geven samen een prachtig beeld in het duinlandschap. 'Het gebeurt wel vaker dat hier een soort nevel over de baan hangt, maar deze combinatie is zeldzaam.'


Kans

Tijdens het afblazen werd een kapotte sproeier ontdekt op de oefenholes. 'Er zijn ook plaatsen waar je de beregening nooit aanzet. Dan is het goed om tijdens deze klus te testen of alles nog werkt.' Deze foto werd door Van der Veek rond tien uur in de ochtend gemaakt met zijn telefoon en toont de baan richting Noordwijkerhout, waar de greenkeeper zelf ook woont. 'Het mooie aan deze golfbaan is dat je alleen maar duinen ziet en geen gebouwen.' Ook op zijn vorige werkplek, de golfbaan in de Kennemerduinen, werkte de 42-jarige Van der Veek in een duingebied. Negen jaar geleden maakte hij de overstap naar de baan vlak bij zijn woonplaats. 'Ik hoef nu maar tien minuten te fietsen. Als je zo'n kans krijgt, moet je hem pakken.' Dat kun je wel aan hem overlaten, want ook toen dit beeld voor zijn ogen opdoemde, greep hij zijn kans om dit vereeuwigen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER