Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Complete renovatie Golfbaan Delfland

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 5 april 2023
59 sec


Oosthoek-Groep gecontracteerd voor uitvoering

Golfbaan Delfland en Oosthoek-Groep hebben een contract getekend voor een grote renovatie. Er gaat heel veel gebeuren en er is ook al het een en ander gedaan.


Er is begonnen met de verplaatsing van ondergrondse containers, omdat die dan minder in het zicht staan. De fietsenstalling wordt afgebroken en er komt een geheel nieuwe stalling op een andere locatie. Voor deze bovengrondse fietsenstalling moet veel grondwerk verricht worden, zoals de verwijdering van een brug en de plaatsing van een grote dam. Bovendien is een nieuwe locatie gecreëerd voor een gastank. Er is ongeveer 500 vierkante meter aan paden gerenoveerd of op een andere locatie gecreëerd.

Puttinggreen

De grote puttinggreen voor het clubhuis is inmiddels weg en er wordt nu een nieuwe puttinggreen aangelegd van maar liefst 1.350 vierkante meter. In de buurt moet ook alles aangepast worden, zoals het pad voor en rond het clubhuis, het zetten van keerwanden om het hoogteverschil op te vangen, maar ook bij de parkeerplaatsen zal een andere invulling komen. Overal moeten nieuwe waterafvoeren aangelegd worden en ook putten en drainage. Er komt een geheel nieuw beregeningssysteem. Naast de puttinggreen ligt nu een oefenfaciliteit, die ook gerenoveerd wordt en twee nieuwe chippingreens krijgt met alles eromheen.


Het contract voorziet ook in een hele nieuwe cleaning area, zodat die op een betere locatie komt. Niet alleen golfers kunnen er dan beter bij, maar ook andere bezoekers hebben er geen last van, als ze gezellig op het terras zitten. Dit wordt een grote compleet nieuw ingerichte cleaning area, voorzien van een houten constructie als omheining. Er wordt een nieuwe buggyloods gebouwd op de huidige locatie, maar deze wordt wel verhoogd en er komt een nieuw gebouw. In het hele project worden nieuwe plantvakken ingericht, zodat het een mooi en groen aanzicht krijgt.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Ruben Wentink
Thursday 6 April 2023
Hi,

Ik hoor de laatste tijd dat veel Golfbanen last hebben van water, soms te veel en vak te weinig. Ik werk bij FieldFactors en wij kunnen mogelijk voor een betere waterbalans zorgen, wat wij doen is namelijk, het teveel aan regenwater op een natuurlijke wijze opslaan in de ondergrond zodat dit in tijden van droogte of hitte weer beschikbaar gemaakt kan worden. Hierdoor creëer je een eigen watervoorraad die in de grond onder de greens voor een goede waterkwaliteit en continuïteit zorgt.
Deze natte maand Maart zorgt in ieder geval voor een mooie aanvulling van het grondwater, waardoor de problemen weer wat verder weg lijken, maar de droge zomers blijven komen. Daarom moeten we op zoek naar structurele oplossingen...
Machten jullie intresse hebben in onze oplossingen kijk dan op www.fieldfactors.com of neem contact op.


Vriendelijke groeten

Ruben Wentink
0651062438

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER