Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

In memoriam: Silvain Timmerman

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 2 augustus 2022
68 sec


18 augustus 1992 - 30 juli 2022

De redactie van het vakblad Greenkeeper bereikte het droevige bericht dat Silvain Timmerman op 30 juli zeer plotseling is overleden. De jonge greenkeeper werd onwel en is daaraan zaterdag 30 juli aan overleden. Silvain werd slechts 29 jaar.

Archieffoto van Silvain Timmerman voor zijn nominatie Greenkeeper Of The Year 2019
Archieffoto van Silvain Timmerman voor zijn nominatie Greenkeeper Of The Year 2019

Silvain Timmerman werkte bij zijn familiebedrijf Vos Golf en Sport als hoofdgreenkeeper op golfbaan de Twentsche. De jonge talentvolle greenkeeper werd eerder als hoofdgreenkeeper op Naarderbos genomineerd voor Greenkeeper Of The Year 2019. Als een van de jongste genomineerden ooit, hij was toen pas 26 jaar oud. Een nominatie die hij verdiende door zijn leergierige karakter op het vlak van greenkeeping. Zo vertrok hij in 2015 voor een jaar naar Amerika, om te werken op de 18 holes Harbour Town Links Course op het Sea Pines Resort in South Carolina. En volgde hij online studies Turf Care Management en Golf Course Management advanced aan de Ohio State University.Daarna gewerkt op golfbaan The Hills te Queenstown zuidereiland New Zeeland.
Na terug komst in Nederland als hoofdgreenkeeper actief geweest op verschillende banen: Gelpenberg , Naarderbos, renovatie Havelte en sinds 1 januari 2021 op Golfbaan De Twentsche voor onderhoud en de renovatie.


Privé

Naast zijn werk op de green was Silvain ook besmet geraakt met het reisvirus. Hij maakte de afgelopen jaren mooie reizen naar onder andere Sri Lanka, Boston en Hong Kong. Hij was een echte sportman, kon voetballen en golfen en hield daarnaast van de gezelligheid met zijn familie en vrienden.


Afscheid

Op donderdag 4 augustus is er vanaf 17.00 tot 18.30 uur de gelegenheid om een laatste groet te brengen aan Silvain. Op de rouwkaart van de jonge greenkeeper is te lezen dat het afscheid plaats zal vinden op de middenstip van Voetbalvereniging Uffelte staan, Ruiterweg 8.
Aansluitend is er gelegenheid om na te praten in de voetbalkantine. Op deze avond is er een herinneringsbox aanwezig. Mooie woorden en herinneringen hierin zijn welkom aldus de familie Timmerman. Op vrijdag 5 augustus wordt Silvain in besloten kring begraven in Uffelte.

We wensen de familie Timmerman veel sterkte met dit grote verlies.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Ger Jansen
Thursday 4 August 2022
Aan Albert en Geertje
Wat een verschrikkelijk bericht. Ik hoorde het van Thijs die bij ons op bezoek was. Ik kan me eigenlijk nauwelijks voorstellen hoe erg het moet zijn om een kind te verliezen. En dan zo plotseling.
Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!
Alle liefs van mij,
Ger Jansen
Arjen Westeneng
Friday 5 August 2022
Beste Albert en Geertje,
Tjonge wat een triest bericht voor jullie. Midden in het leven.....
Ik heb mooie herinneringen aan de tripjes naar Güt Larchenhof waar het BMW open werd gespeeld. Wat een enthousiasme met Silvain om er wat moois van te maken.
Heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd voor jullie.
Groet Arjen

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER