Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vies woord

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, maandag 15 november 2021
76 sec


Ik ben net terug uit Italië: een tripje met de Greenkeepers en Fieldmanager of the Year. Echt een straf.


Terwijl jullie gewone stervelingen hier in de kou en in de regen zaten, zat ondergetekende met de crème de la crème van de Nederlandse en Belgische greenkeepers en fieldmanagers op een Romeins terras. Daar zou ik best aan kunnen wennen. Tussen de middag een glaasje wijn erbij, een stukje porchetta, een stukje kaas en dan nog maar een glaasje. Een stuk aantrekkelijker dan de traditionele Nederlandse lunch van een broodje kaas en een glas melk.

'Ambitie, en al helemaal persoonlijke ambitie, is in Nederland, en waarschijnlijk ook in België, een beetje een vies woord'

Het mooie van zo'n trip is dat je ook na gaat denken over het verschil tussen golf en sport. Ondanks het feit dat golf een veel traditionelere sport is, zijn de winnaars van de Greenkeeper of the Year Award veel jonger dan de winnende fieldmanagers. Voor de golfsport is dat een uitgelezen kans. Er gaat veel veranderen in deze sector. Kijk alleen maar naar het enorme tekort aan mensen dat op dit moment dreigt. Voor ons als vakblad levert dat op korte termijn een groeiend aantal personeelsadvertenties op. Ieder nadeel heeft zijn voordeel denk ik dan maar. Toch blijft er ondanks alle robotisering en andere ontwikkelingen een groeiend tekort aan greenkeepingtalent. Ik heb het afgelopen jaar het voorrecht gehad om zowel de Brits/Belgische Greenkeeper of the Year als de Belgische Toro Greenkeeper Student of the Year te interviewen.

'Persoonlijke ambitie betekent vaak dat mensen het lef hebben om tegen de stroom in te zwemmen en daardoor de prestatie van een team kunnen verbeteren

Afgezien van het feit dat beide winnaars in België werken, zijn er op het eerste oog vooral veel verschillen. Maar zoals wel vaker zijn de overeenkomsten belangrijker. In beide gevallen gaat het om greenkeepers met een sterke ambitie, die het beste uit zichzelf willen halen. Ambitie, en al helemaal persoonlijke ambitie, is in Nederland, en waarschijnlijk ook in België, een beetje een vies woord. Behalve als je Max Verstappen heet of in het eerste team van Ajax of Anderlecht speelt. Dat is heel jammer. Persoonlijke ambitie betekent vaak dat mensen het lef hebben om tegen de stroom in te zwemmen en daardoor de prestatie van een team kunnen verbeteren.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER