Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Business as usual

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, woensdag 21 juli 2021
76 sec


Langzaam maar zeker kruipen Nederland en België uit de coronapandemie. Ook op de golfbaan is het zeer binnenkort weer business as usual. De vraag is natuurlijk of we als golfbaan terug willen naar de status quo van begin 2020 of eind 2019.


Veel golfbanen gaan aanmerkelijk sterker de pandemie uitkomen dan dat ze erin zijn gegaan. Bijna overal hoor je dat ledenaantallen in een stijgende lijn zitten en dat golf weer populair aan het worden is. De kunst is nu om dat momentum vast te houden. Structureel ging het in 2019 namelijk helemaal niet zo goed met veel banen.

Wie heeft nog de tijd om vijf uur lang achter een klein balletje aan te wandelen? Jonge golfers in ieder geval niet

Volgens mij zijn de geleerden (inclusief de zelfverklaarde geleerden, zoals ongetekende) het er wel over eens wat de belangrijkste oorzaken zijn van de neergang in die jaren. Ik zou gaan voor twee belangrijke oorzaken: gebrek aan clubgevoel, waardoor leden en greefee-spelers zich niet altijd welkom voelen op een baan, en ten tweede een productaanbod dat niet altijd meer past bij de golfer van de toekomst. De voorzitter van onze Greenkeeper of the Year meldt in deze uitgave dat golf traditioneel iets was waar je aan begon na een zakelijke carrière. Corona heeft bewezen dat de golfbaan ook aantrekkelijk is voor jongere leden, maar zij verwachten wel een ander product. Wie heeft nog de tijd om vijf uur lang achter een klein balletje aan te wandelen? Jonge golfers in ieder geval niet. Zij vinden twee uur meer dan voldoende. Een andere aspect betreft de spelvormen. Op steeds meer plekken in Nederland zie je de opkomst van Toptracer. Lange ballen oefenen op de driving range wordt dan zoveel meer dan verre ballen slaan. Jongeren zijn opgegroeid met computergames en vinden spelvormen die daarvan zijn afgeleid aantrekkelijk.

Als je als golfbaan in staat bent om nieuwe golfers een welkomstgevoel te geven en het gevoel mee kunt geven dat jij lid van de familie bent, dan ben je al meer dan halverwege

Het belangrijkste aspect van golf is natuurlijk dat je het met anderen speelt. Als je als golfbaan in staat bent om nieuwe golfers een welkomstgevoel te geven en het gevoel mee kunt geven dat jij lid van de familie bent, dan ben je al meer dan halverwege.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER