Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

De Goupil G2, een aanwinst voor greenkeepers

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 7 januari 2021
69 sec


Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit, marktleider in het segment light electric commercial vehicles en exclusief importeur in Nederland van het Franse merk Goupil, bracht eind 2019 een nieuw elektrisch bedrijfsvoertuig op de markt, de Goupil G2. Het volledig nieuwe, in Frankrijk ontwikkelde en 100 procent elektrische werkvoertuig volgt op het succes van de grotere en zwaardere Goupil G4, en kan qua kenmerken en prijs gepositioneerd worden tussen de traditionele golfkar en de Goupil G4.

De Goupil G2 tijdens een demo op De Goese Golf
De Goupil G2 tijdens een demo op De Goese Golf

De compacte Goupil G2 is de kleinste telg in de Goupil-range en is hét ideale voertuig voor onder andere industrie, last mile delivery, campings en vakantie- en recreatieparken, groenonderhoud en sportterreinen. Hij is ook prima inzetbaar op golfbanen. Het afgelopen jaar hebben meerdere greenkeepers en landelijke groenaannemers deze nieuwe aanwinst uitvoerig getest. Inmiddels is een groot aantal van deze voertuigen met veel succes in gebruik genomen.

Er zijn tal van fabrieks-af opbouwmogelijkheden, zoals een open laadbak met opzetschotten en gazen kopschot met gereedschapdrager, of een gesloten opbouw met rolluiken. Die laatste uitvoering is zeer goed inzetbaar als cateringvoertuig op de baan. Door zijn ultracompacte buitenmaten (1,1 m breedte) en kleine draaicirkel is dit 100 procent elektrische voertuig zeer goed te gebruiken op verhardingen en paden. Voorzien van bredere turfbanden is het ook zeer geschikt voor de rough en fairway tot aan de green. Dankzij het lage eigen gewicht, mede door het gebruik van lichtgewicht en veilige lithiumijzerfosfaat-batterijtechnologie (LiFePO4), zijn spoorvorming en schade aan de golfbaan uitgesloten.

Tekst loopt door onder de foto's.



De Goupil G2 heeft een gesloten lichtgewicht aluminium cabine met standaard geleverde deuren. Twee volwassen personen kunnen hier veilig en comfortabel in zitten. Een verwarmde voorruit is standaard, met als optie een krachtige elektrische verwarming. De veiligheidsgordels en het dubbele remsysteem geven een sterk gevoel van veiligheid. Door de geveerde 14 inch McPherson-wielen en het buisvormige stalen chassis voelt de G2 zich op alle terreinen thuis.

Technische specificaties

  • RDW-typegoedkeuring MMBS of L7e
  • Actieradius tot 100 km
  • Laadvermogen tot ca. 600 kg
  • Draaicirkel ca. 4,60 m
  • Trekvermogen 2435 kg
  • Bodemvrijheid 21 cm
  • Driepunts-veiligheidsgordels
  • 12 V / dubbele USB-aansluiting
  • Verstelbare zittingen
  • Bekerhouders
  • Standaard verwarmde voorruit met ruitenwisser (2 snelheden)
  • Led-dagrijverlichting

  • Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

    REACTIES
    Er zijn nog geen reacties.

    download artikel

    Tip de redactie


    ONDERDELEN
    Archief
    Dossiers
    GIP
    OVER ONS
    Over ons
    Duurzaamheid & NWST
    Contact
    Het team
    ADVERTEREN EN ABONNEREN
    Fysiek abonnement
    Digitaal abonnement
    Abonneren nieuwsbrief
    Adverteren
    Verschijningsdata
    MEER
    Redactionele spelregels
    Algemene voorwaarden
    Disclaimer
    Privacy
    Cookies
    ONDERDELEN
    OVER ONS
    ADVERTEREN EN ABONNEREN
    MEER