Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Golfbaan Delfland start onderhoud in eigen beheer met pakket machines van Pols

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, maandag 7 december 2020
68 sec


Golfbaan Delfland, de grootste pay & play baan van Zuid-Holland, neemt per 1 januari aanstaande het onderhoud in eigen beheer en gaat dit doen met een compleet pakket machines van Pols

Ondertekenen van het contract door Mart Jan Groenendijk en Piet van der Pols (r)
Ondertekenen van het contract door Mart Jan Groenendijk en Piet van der Pols (r)

Om de 36 holes van deze drukke baan te onderhouden is een compleet pakket gekozen met daarin een opvallend groot aantal elektrische machines gecombineerd met machines met een extra hoge capaciteit. Zo zullen green, tees en voorgreens worden gemaaid met de nieuwe Jacobsen Eclipse 360 elektrische maaiers en zullen de bunkers worden geharkt met een Smithco Sand Star elektrische hark. Ook voor transport is gekozen voor elektrische voertuigen. Dit alles voorzien van een onderhoudsvrij lithium pakket.

Op andere baanonderdelen is gekozen voor extra capaciteit om de golfers zo veel mogelijk voor te blijven. Fairways zullen worden gemaaid met de extra brede Jacobsen Fairway 305 vijfdelige fairwaymaaier en de zevendelige Fairway 405. Beide machines worden voorzien van TerraTroniq AMS om de maaibreedte optimaal te benutten. Voor de rough is gekozen voor de Jacobsen HM600 driedelige klepelmaaier. Om ook het rollen van de greens sneller te kunnen doen is de driedelige Smithco Tournament XL7000 roller gekozen.

Het complete onderhoudspakket bestaat in totaal uit 33 producten wordt geleverd met een full-service onderhoudscontract voor 7 jaar.


De hoofdrolspelers proosten over het behaalde resultaat: vlnr Cees Wolters, Piet van der Pols, Mart-Jan Groenendijk, Lambert Veenstra, John van Hoesen.
De hoofdrolspelers proosten over het behaalde resultaat: vlnr Cees Wolters, Piet van der Pols, Mart-Jan Groenendijk, Lambert Veenstra, John van Hoesen.

Samenstellen

Mart Jan Groenendijk, directeur van Golfbaan Delfland over deze keuze. "Het samenstellen van zo'n omvangrijk pakket machines vraagt om een grote inspanning van beide kanten. Mij is in het bijzonder de prettige samenwerking gedurende dit gehele traject zeer goed bevallen. Daarnaast biedt het pakket net die extra zaken die wij belangrijk vinden en is service dichtbij"
Cees Wolters van Pols over deze opdracht "Het komt tegenwoordig niet zo heel vaak meer voor dat een compleet nieuw onderhoudspakket voor een golfbaan in één keer moet worden geleverd, laat staan voor een 36 holes golfbaan. Dit is dan ook een prachtige order met de highlights uit ons leveringsprogramma"

Lambert Veenstra van Veenstra Adviesburo Golfterreinen heeft het complete traject begeleid.
John van Hoesen zal per 1 januari aanstaande starten als hoofdgreenkeeper.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER