Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Trotse Verbeet is klaar voor St. Andrews

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, donderdag 12 december 2019
150 sec


Nick Verbeet verkozen tot Toro Greenkeeper student of the Year

Assistent-hoofdgreenkeeper Nick Verbeet had 2019 niet beter kunnen afsluiten. De Groesbeker werd eind oktober voor het eerst vader en haalde in december de titel Toro Greenkeeper student of the Year binnen. Zijn prijs: vier weken stage op St. Andrews. Verbeet: 'Het is een unieke kans om daar te mogen zijn en werken.'

Nick Verbeet (29), assistent-hoofdgreenkeeper op Het Rijk van Nijmegen, is de nieuwe Toro Greenkeeper student of the Year.
Nick Verbeet (29), assistent-hoofdgreenkeeper op Het Rijk van Nijmegen, is de nieuwe Toro Greenkeeper student of the Year.

De verkiezing van de Toro Greenkeeper student of the Year was in 2019 alweer toe aan zijn derde editie. Het initiatief, overgewaaid uit Engeland, wordt in de Benelux georganiseerd door de NGA, Toro-importeur Jean Heybroek en vakblad Greenkeeper. Met Davy Driesen (2018) en Wilco Oskam (2019) heeft de verkiezing al twee mooie winnaars voortgebracht die elk stage gelopen hebben op St. Andrews.

Wie Oskams opvolger wordt, is besloten door een driekoppige jury. De jury voor de Toro Greenkeeper student of the Year bestaat uit Koert Donkers (NGF), Liset van Pinxteren (IPC Groene Ruimte) en Jannes Landkroon (voorzitter NGA). Tijdens de bekendmaking op 10 december, na afloop van het Nationaal Golf & Groen-symposium, ging Landkroon kort in op de deelnemers van dit jaar. 'We hebben weer aanmeldingen gehad van echte vakidioten! Mooi om te zien; dat zijn de mensen die we nodig hebben.' Een van die vakidioten, tevens verkozen tot winnaar van de verkiezing, is Nick Verbeet. Verbeet werd door de jury omschreven als een greenkeeper die volgens zijn collega's weleens eigenwijs kan zijn, maar bovenal ambitie en passie heeft. Trots nam Verbeet zijn titel 'Toro Greenkeeper student of the Year' in ontvangst voor de volle zaal in hotel-restaurant Oud London.

Jannes Landkroon reikt de prijs uit.
Jannes Landkroon reikt de prijs uit.

Dankbaar

De kersverse winnaar Verbeet (29) werkt als assistent-hoofdgreenkeeper op Het Rijk van Nijmegen voor De Enk Groen & Golf. Hij begon er in 2008, op zijn achttiende, en werkte negen jaar lang als greenkeeper in dienst van de golfbaan. Toen De Enk Groen & Golf in 2018 het baanonderhoud op Het Rijk van Nijmegen overnam, bleef Verbeet er werken. In oktober 2018 promoveerde hij tot assistent-hoofdgreenkeeper, een functie die hij inmiddels ruim een jaar vervult. Verbeet is dus al vanaf jonge leeftijd werkzaam als greenkeeper. Hij volgde de hoveniersopleiding bij Helicon in Nijmegen, waarna hij in 2014-2015 de cursus greenkeeper volgde bij IPC Groene Ruimte. In 2020 start hij met de opleiding assistent-hoofdgreenkeeper aan de Has Hogeschool, waardoor hij in aanmerking kwam om student van het jaar te worden. Verbeet werd door zijn werkgever, De Enk Groen & Golf, voorgedragen voor de competitie.


'Ik hoop natuurlijk ooit ook die grote titel te pakken!'

De Enk-bedrijfsleider Arthur Berends was na de bekendmaking van de winnaar een van de eersten die Verbeet feliciteerde en een bos bloemen overhandigde. 'Ik ben heel blij met deze winst en supertrots', zei Verbeet direct na de verkiezing. 'Meedoen was al leuk, maar winnen is echt mooi. Ik ben golfbaan Het Rijk van Nijmegen en De Enk heel dankbaar, want zonder hen had ik hier niet gestaan. Ik heb altijd de mogelijkheid gehad om mezelf te ontwikkelen. In het bijzonder wil ik de hoofdgreenkeepers bedanken, Gerhard Teunissen, John Bindels en Roel Smits, van wie ik veel geleerd heb. En de greenkeepers van Het Rijk; hen wil ik ook graag bedanken.'

Verbeet met de drie Greenkeeper of the Year-genomineerden: Nicolas de Schutter, Allan Salmond en Jef Reynders.
Verbeet met de drie Greenkeeper of the Year-genomineerden: Nicolas de Schutter, Allan Salmond en Jef Reynders.

Veel leren

Als winnaar weet Verbeet wat hem te wachten staat: hij gaat volgend jaar vier weken betaald op stage naar St. Andrews, een mogelijkheid die hem geboden wordt door Toro-importeur Jean Heybroek. 'Ik laat het allemaal maar op me af komen', zegt Verbeet over die stage. 'Ik hoop er vooral veel te leren. Het is natuurlijk een unieke kans om daar te mogen zijn en werken. Ik weet honderd procent zeker dat ik er wat van zal opsteken, dus ik ben iedereen erg dankbaar voor deze kans.' Dat het een unieke kans is om op zo'n prestigieuze golfbaan te werken, beseffen ook de collega-greenkeepers maar al te goed. Met een knipoog krijgt Verbeet al snel te horen dat hij een lucky bastard is.


Ambitie

Met de opleiding tot assistent-hoofdgreenkeeper en een stage op St. Andrews in het vooruitzicht belooft 2020 een mooi jaar te worden voor Verbeet. Een jaar waarin hij zich verder kan ontwikkelen als greenkeeper. Aan ambitie ontbreekt het hem duidelijk niet. Want Toro Greenkeeper student of the Year worden is mooi, maar slechts een eerste stap in zijn loopbaan. 'Het zou heel mooi zijn als ik in de toekomst ook de echte Greenkeeper of the Year-verkiezing kan winnen', besluit Verbeet. 'Ik hoop natuurlijk ooit ook nog die grote titel te pakken!'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER