Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Piet Oosthoek is met pensioen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 19 september 2019
104 sec


Piet Oosthoek is na ruim 45 jaar directeur te zijn geweest van Oosthoek groep met pensioen gegaan. Pensioen misstaat de goedlachse Oosthoek niet, dat is aan hem af te zien wanneer hij het nieuws komt vertellen in de stand van vakblad Greenkeeper en Stad + Groen op de Groentechniek Holland beurs.


Pensioen

Oosthoek valt meteen met de deur in onze stand. 'Per 1 september ben ik directeur af!' Op de vraag hoe het leven als pensionado bevalt, komt er ook een minder leuke aanleiding naar boven: 'Ik doe het een tijdje wat rustiger aan vanwege een kort verblijf in het ziekenhuis vier jaar geleden. Daar droeg de neuroloog me ook op om het toch echt eens rustiger aan te gaan doen. Mijn zoon zei nog: 'dat kan hij niet.' ; Maar het tegendeel is bewezen, rustigere tijden breken aan voor Oosthoek.


Carrière

Oosthoek vertelt dat hij in 1973 voor zichzelf is begonnen, daarvoor was hij zoekende. 'Na het afmaken van de middelbare landbouwschool ben ik begonnen aan de hogere, maar die heb ik nooit afgemaakt. Studeren kostte geld en ik wilde het verdienen. Daarna heb ik diverse baantjes gehad, in de kamerverhuur gezeten en op de vrachtwagen gereden. Tot ik besloot om voor mezelf te beginnen. Ik kocht een trekker en een kiepertje en ik ben gestart.' Geen onsuccesvolle zet van Oosthoek, Oosthoek Groep bestaat inmiddels uit 25 medewerkers en is een bekende naam in de golf- en groenaannemerij.


'Ik kocht een trekker en een kiepertje en ik ben gestart.'

Van groen naar golf

Oosthoek verteld hoe hij terecht is gekomen in de golfwereld: 'Binnen de gemeente Vlaardingen deed ik al de sportvelden en toen werd ik in '99 gevraagd voor golfbaan Kleiburg. Dit heb ik meerdere malen vriendelijk afgeslagen. Maar uiteindelijk in 2000 toch overstag gegaan.' Hier bleef het niet bij voor Oosthoek, na Kleiburg haalden ze ook Delfland binnen. Hoewel het naar eigen zeggen pijn deed toen hij die baan verloor aan de Enk is Oosthoek blij dat ze nu weer actief zijn op die baan voor een stukje renovatie.


Visie

Oosthoek heeft na al die jaren een duidelijke visie op de aannemerij. 'Aannnemers moeten meedenken met hun opdrachtgevers, ook daarmee kun je een eerlijke boterham verdienen. Ik zeg altijd maar zo: kwaliteit leveren kost geld, niet leveren kost kapitalen.' Naast visie neemt Oosthoek ook geen blad voor de mond als het hem niet aanstaat. Zo stapte hij enkele maanden geleden nog boos naar de redactie van Cobouw omdat bouwbedrijf Heijmans de MKB-betalingstermijn van 60 dagen volgens hem niet nakwam. Oosthoek: 'Dit soort grote bedrijven hebben een bepaalde arrogantie. Ze kunnen van alles maken en stellen hun eigen regels op. Dat ik naar de pers was gestapt waren ze níet blij mee bij Heijmans, ik werd nog gesommeerd op het hoofdkantoor.'


'Kwaliteit leveren kost geld, niet leveren kost kapitalen.'

Van Oosthoek op Oosthoek

Ondanks het vertrek van Oosthoek wordt Oosthoek groep nog steeds geleid door een 'Oosthoeker'. De zoon van Piet, Johan Oosthoek heeft het roer overgenomen. Daarnaast gaat Piet Oosthoek ook nog niet helemaal achter de geraniums zitten, hij blijft actief binnen Oosthoek bij de afdeling acquisitie en als algemeen adviseur.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER