Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Gerard Schoenaker begint als zelfstandig adviseur: De Grasexpert

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, vrijdag 2 augustus 2019
83 sec


Gerard Schoenaker is per 1 augustus gestart met een eigen onderneming: 'De Grasexpert'. Als zelfstandige gaat hij adviseren op golfbanen en sportvelden.

Gerard Schoenaker
Gerard Schoenaker

Na jaren in loondienst heeft Schoenaker besloten om voor zichzelf te beginnen. Zijn werk zal bestaan uit advies, ondersteuning en training in kortgrasbeheer. Schoenaker richt zich in de basis op de golfbranche, waarin hij de meeste ervaring heeft. Een van zijn ambities is om voor golfbanen rond het thema Green Deal de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk. Daarnaast ziet hij kansen op sportvelden, waar op het gebied van chemievrij beheer ook nog veel te winnen valt.

Juiste moment

Schoenaker heeft veel ervaring in de sport- en golfbranche. Hij werkte als hoofdgreenkeeper op de Keppelse Golfclub en de Lochemse Golf & Country Club, waarna hij bij IPC Groene Ruimte aan de slag ging als trainer. Na acht jaar bij De Ridder en een kort dienstverband bij De Groenmakers begint hij nu voor zichzelf. De overstap van loondienst naar eigen baas is een grote, zo geeft Schoenaker zelf aan, maar wel een die hij al heel lang wilde zetten. Hij zegt: 'Door diverse omstandigheden kreeg ik nu de keuze: een nieuwe baan zoeken of als zelfstandige aan de slag gaan. Zelfstandig werken wilde ik altijd al en dit voelde als het juiste moment.'


Boven verwachting

Het idee om zelfstandig te beginnen speelde al rond 2010, vertelt Schoenaker. 'Ik werkte toen bij IPC en heb met Ernst Bos het hele systeem voor kwaliteitsmonitoring van kort gras opgezet. Destijds werd mij al veel aangeraden om zelfstandig te beginnen, maar ik vond het nog te vroeg en wilde andere dingen doen. Bijvoorbeeld de acht jaar die ik daarna bij De Ridder meegemaakt heb. Nu ben ik er wel klaar voor. Als ik dit nu niet doe, zou ik er over tien jaar spijt van hebben. Ik heb besloten om er vol voor te gaan en dat gaat boven verwachting!' Zo is hij nu al 20 uur per week werkzaam als 'interim-manager realisatie golf' voor Aha de Man.


Onderscheiden

De Grasexpert vertrouwt erop dat hij voldoende opdrachten kan binnenhalen, al is de concurrentie op de markt stevig. 'Adviseurs zijn er al voldoende in de branche', weet Schoenaker. 'Dus ik kies voor een eigen aanpak om mij te onderscheiden. Dat doe ik door een brug te slaan tussen theorie en praktijk. Rond de Green Deal kun je dan denken aan het opstellen van een visie en beheerplan, zodat golfclubs voorbereid 2020 in gaan.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Femke Tolsma
Friday 2 August 2019
Van harte gefeliciteerd met deze mooie stap Gerard!
Roy Merkenhof
Saturday 3 August 2019
Succes Gerard!
Frank de ridder
Sunday 4 August 2019
T is zoals je r zegt, heel veel succes kerel
Erik Poelman
Tuesday 6 August 2019
Uit een goed nest. Dat komt dus wel goed, succes Gerard!
Hein Vader
Wednesday 7 August 2019
Beste Gerard, gefeliciteerd. Zet 'm op. Succes!

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER