Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Betere banen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
zondag 5 mei 2019
146 sec


Wat voor moois wordt er gebouwd en gemaakt in golfland?

De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina´s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijgt alle juiste formulieren toegestuurd.


Domburgsche Golfclub

Het renoveren van holes 5 en 6, waarbij langs hole 6 een nieuwe 'duinen massief' wordt gemaakt. De werkzaamheden starten in februari 2019 en zijn klaar voordat de competitie begint. Door de aanleg van nieuwe 'natuurlijke duinen' langs de 5e en 6e hole krijgt de golfclub nog meer een 'Links' karakter. Baancommissaris Inge Boomsma en hoofdgreenkeeper Arjen Bosschaart met golfarchitect Alan Rijks hebben het project begeleid en aangelegd.


De Haarlemmermeersche Golfclub

De bestaande par 3-baan is helemaal gerenoveerd en het terrein is vergroot, waardoor er nu uitdagende holes zijn gekomen met meer speelruimte. De oude par 3-baan (Bolstra) was een van de moeilijkste par 3-banen van het land met erg bolle greens en veel coniferen in de golfbaan als decoratie. In het nieuwe ontwerp zijn nagenoeg alle speelelementen die voorkomen op de 27 holes-golfbaan terug te vinden in deze par 3-baan van 1.050 meter. De par 3-oefenbaan en de driving range zullen helemaal verlicht worden; de Haarlemmermeersche Golfclub zal de tweede baan van Nederland zijn waar je in de avond kunt spelen.


Aanpassing hole 9 Golfclub Heelsum

Golfclub Heelsum heeft ervoor gekozen om Sandr hole 9 aan te passen. Het was niet erg uitnodigend om de green van grote afstand aan te vallen. De ingang tot de green was erg nauw, voorzien van een hoge heuvel én een diepe hollow naast een diepe bunker. Samen met De Enk Groen & Golf, de baancommissie en architect Steve Manorch is er een plan gemaakt om de hole toegankelijker te maken en toch uitdagend te houden. De ingang van de green is breder geworden doordat er een hoekje van de vijver is weggehaald. De heuvel aan de linkerkant is verlaagd en tevens is de hollow minder diep gemaakt. Door de bunker iets te draaien is deze veel zichtbaarder geworden. Om de aanpassing compleet te maken, zijn in de winter nog twee dennenbomen verplaatst. En voor de 'finishing touch' werd het bunkergebied voorzien van nieuwe heide. Dit alles om golfers uit te dagen om al met de tweede of derde slag de bal via 'bump and run' de green op te spelen.


Renovatie golfbaan Henri Chapelle

SBA Golf & Groen B.V. optimaliseert het watermanagementsysteem van Golf & Business Club Henri-Chapelle. Na een extreem droge periode in de zomer van 2018 is, in opdracht van Golf & Business Club Henri-Chapelle, het volledige watermanagementsysteem geoptimaliseerd. SBA Golf & Groen B.V. heeft een plan opgesteld om het bufferend vermogen van de inmiddels 30 jaar oude vijvers te vergroten. Totaal is het bufferend vermogen met 2500m3 gestegen door. het verwijderen van de enorme sliblaag. Tevens is er, in samenwerking met Bas van Oosterhout Beregeningstechniek, een nieuw beregeningssysteem geïnstalleerd met maar liefst zeven kilometer aan nieuwe waterleidingen, een aantal nieuwe pompen en een volledig geautomatiseerd computerbesturingsprogramma. De aanpassingen aan het beregeningssysteem zullen het waterverbruik gaan optimaliseren.


Royal Antwerp Golf Club

Een paar jaar geleden werden op Royal Antwerp Golf Club reeds de overdekte plaatsen gebouwd. Nu is het de beurt aan de driving range zelf. Van 30-100m wordt een groot zadel gemaakt waardoor men nu alle ballen ziet vallen, wat voordien niet het geval was. De range wordt ook verlengd van 230-280m. Aan de basis komt een kunstgrasmat over de hele lengte en op de range zelf komen er vijf mooi ingewerkte targets, allemaal aangelegd met kunstgras van South West Greens. De aannemer is Green Shaping.


Marine Golfclub

Door de installatie van een nieuw radarstation moesten er een nieuwe putting-green en chipping-green worden gemaakt bij het clubhuis. Door de goede samenwerking tussen de Marine Golfclub, de golfbaanarchitect Alan Rijks en AHA de Man zijn deze in een kort tijdsbestek gerealiseerd. De aannemer begeleid dan de inzaai de ingroei van de green aangezien de baan wordt onderhouden door vrijwilligers. De Marine Golfclub heeft zeer uitdagende holes en dat komt met name door de verschillende windrichtingen. En het bijzondere ervan is dat je nooit weet of er een helikopter langs vliegt, want de golfbaan ligt naast een vliegveld. Tevens wordt er binnenkort gestart met de renovatie van de vijfde green.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER