Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Turftroniq producent automatische besturing Toro maaier

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, vrijdag 15 februari 2019
71 sec


Vincent Achten, de man achter gerobotiseerde golfmaaiers in Nederland zoekt samenwerking met Reesink

Het ombouwen van bestaande golfmaaiers tot onbemande autonome robots gebeurde al langer. Vincent Achten, oprichter van Probotiq heeft hier altijd een voortrekkersrol in gespeeld. Reesink kondigt nu een samenwerking met Achten aan om exclusieve sets te bouwen voor Toro maaiers: Turftroniq.


In 2010 kwam vakblad Greenkeeper met een artikel over de inzet van een Toro fairwaymaaier op golfbaan 'De Rotte Bergen'. Golfbaanaanemer AH de Man zette als een pilot een autonome maaier in. Een experiment, maar importeur Jean Heybroek laat bij het artikel wel vermelden dat zij verwachten het daarop volgende jaar 3 machines te verkopen.
Zo hard lijkt het niet zijn te gegaan, maar dat komt waarschijnlijk vooral doordat een andere golfbaanaannemer De Enk exclusiviteit afdwingt voor het gebruik van deze maaiers.

De rest is al weer bijna geschiedensis. Probotiq wordt onderdeel van de Dutch Power Group en wordt omgedoopt in Precisionmakers. Dit bedrijf kondigde recent aan dat het een exclusieve samenwerking heeft gesloten met John Deere voor de ontwikkeling van autonome maaiers.


Hylkema: 'De markt is klaar voor deze innovatieve technologie'

Turftroniq producent automatische besturing Toro maaiers
Er zijn twee type systemen beschikbaar. Het 'Assisted Mowing System' is een geavanceerde maaihulp, het systeem laat automatisch de maaiunits zakken en volgt de vooraf geprogrammeerde maailijnen. Het enige wat de bestuurder moet doen is keren en de machine voor de maailijn rijden, het systeem neemt het daarna over. Het 'Robotic Mowing System' is een volautomatisch systeem waar de machine helemaal zelfstandig maait. De conclusie va het Reesink persbericht is dan ook: verhoogde productiviteit, minimale overlap en een perfect maairesultaat.

Rhoon Hylkema, directeur van Reesink Turfcare B.V. is een van de grote voordelen van het Turftroniq systeem dat het bijna plug & Play is. Duurde het in het verleden nogal wat tijd voordat een autonome maaier zo was ingeregeld dat hij op een bepaalde golfbaan ingezet kon worden. Het zou nu zo zijn dat je na installatie direct aan de slag kunt met autonoom maaien. Hylkema: ”De markt is klaar voor deze innovatieve technologie en wij zijn dan ook verheugd dat we de distributie ervan in de Benelux kunnen verzorgen'.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER