Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Wetenschappelijk bewijs voor aanzienlijke waterbesparing
Samen met zijn Amerikaanse partners heeft Aqua Aid Europe een peerreviewed onderzoek gepubliceerd waarin een waterbesparing van meer dan 35 procent door het gebruik van PBS150 en OARS HS op elk type groeimedium wetenschappelijk is aangetoond.
27-06-2024 92 sec
De Stelling: De cao voor de golfbranche drijft greenkeepers weg: zij zijn beter af onder de cao voor hoveniers
Recentelijk is er een nieuwe cao voor de golfbranche afgesloten. Ook veel greenkeepers hebben hun akkoord gegeven. Is deze cao echter wel voldoende om greenkeepers te behouden?
26-06-2024 197 sec
Geen GEO-audit meer, maar Golfbaan Welderen blijft druk met ecologie
Sinds hoofdgreenkeeper Ronald van Os er vijf hulpjes bij kreeg, is hij een nog gelukkiger mens. Sinds eind mei houden vijf Husqvarna Ceora 546 EPOS-robotmaaiers de rough van Golfbaan Welderen op lengte.
24-06-2024 263 sec
De golfbaan: een bordspel voor mensen die golf spelen
Jeremy Kramer (52) noemt zich een freelance golfcourse-superintendent. Momenteel oefent hij dit beroep uit op de golfbanen in Hasselt (België) en het Zuid-Limburgse Brunssum. Kramer deelt zijn ervaringen met Greenkeeper.
21-06-2024 284 sec
Voorbij de chemie: hoe schimmels kunnen helpen bij gezond grasbeheer
Het uitroeien van alle schimmelnetwerken in de grond kan een grote fout zijn, betoogt GOTY Lee Lennox. Daarom geeft hij uitleg over de manier waarop schimmels passen in de planten bodemsuccessie en de voordelen van schimmels.
20-06-2024 372 sec
'Golfbanen moeten zich afvragen hoe hun baan er over tien of twintig jaar uitziet'
Biodiversiteit is een thema dat op veel golfbanen speelt. Het bevorderen van de natuur kan vaak al met een paar simpele maatregelen, vertelt Diederik Meijers, relatiebeheerder en adviseur golf bij NLadviseurs.
19-06-2024 180 sec
De Carrier helpt greenkeeper optimaal bij prepareren van greens
Golfsociëteit De Lage Vuursche heeft onder meer als belangrijke missie om de kwaliteit van de golfbaan te waarborgen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de Carrier van Redexim.
19-06-2024 160 sec
'Het lijkt wel een bazooka'
Voor de rubriek Mens en machine wil Jeroen Bijvoet graag vertellen over de cleggmeter, een handig hulpmiddel om de hardheid van greens in cijfers te vangen. Hij gebruikt hem bijna wekelijks op zijn werkplek, de Utrechtse Golfclub Amelisweerd.
18-06-2024 125 sec
Floor Drissen maakt overstap naar Mertens
Mertens is een toonaangevende toeleverancier binnen de Nederlandse groensector. Door middel van intensieve samenwerking met klant en fabrikant, goede producten en een advies op maat zorgt Mertens voor de beste oplossing en een gezonde groei. van Floor Drissen als accountmanager.
17-06-2024 94 sec
Milati-man Arjen Spek: 'Een lelijk maaibeeld wil niemand'
Te vaak nog ziet Arjen Spek van Milati Grass Machines dat kooimaaiers op golfbanen te los of te vast zijn afgesteld. 'Ik hoor de machine dan janken en weet direct dat de afstelling niet goed is.'
17-06-2024 157 sec
Watermanagement verbeteren met AquaPremium van RhizoSolutions
Eind april bezocht dr. Stan Kostka, directeur van RhizoSolutions, ons land. Kostka gaf informatie over het wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkelingen rondom producten als AquaPremium en DewFree.
14-06-2024 218 sec
Leerzame en geslaagde 34ste Barenbrug I Redexim Golfdag
De 34ste Barenbrug I Redexim Golfdag van 3 juni is dankzij de gezamenlijke inspanningen van sponsoren Barenbrug, Redexim, ICL, Olmix en Aquaco een geslaagd evenement geworden. Plaats van handeling was golfbaan De Kroonprins in Vianen.
12-06-2024 83 sec
Riza Düz benadrukt met foto belang van dauw vegen
Dit beeld zullen veel greenkeepers herkennen. Dauw vegen in de ochtend is namelijk een veel voorkomende en belangrijke klus op golfbanen. Deze foto is gemaakt door Riza Düz, hoofdgreenkeeper bij Golfcentrum Roosendaal.
10-06-2024 73 sec
Heemskerkse greenkeepers omarmen hun uitdagingen
De greenkeepers van De Heemskerkse Golfclub houden allemaal van een uitdaging. En dat is maar goed ook, want op deze polderbaan is genoeg werk te verrichten.
05-06-2024 306 sec
De Ranger EV van Polaris: elektrisch alternatief op de golfbaan
Polaris, een toonaangevende Amerikaanse multinational, produceert onder andere sneeuwscooters en ATV's, maar ook EV's voor op de golfbaan.
29-05-2024 214 sec
RPR blijkt game-changing innovatie
Op basis van jarenlang onderzoek en beproeving heeft Barenbrug mengsels ontwikkeld die jaarrond beter bestand zijn tegen droogte en intensieve bespeling, weerbaarder zijn tegen ziekten en plagen en minder onderhoud vragen.
29-05-2024 236 sec
Waarom het artikel op FTM site over de voormalige NGF-directeur niet meer dan trial by media is
Iedereen in de Golfsector heeft ongetwijfeld het verhaal gelezen over voormalig NGF-directeur Jeroen Stevens.
07-05-2024 83 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER