Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Een van de grondleggers van vakblad Greenkeeper overleden
Afgelopen 24 maart 2018 overleed Jeff Collinge. Jeff Collinge was lid van golfbaan Toxandria, maar voor de Nederlandse greenkeepers met name belangrijk als een van de grondleggers van vakblad Greenkeeper, tot op het laatst bovengemiddeld betrokken bij (en kritisch over) alles wat in dit vakblad werd gepubliceerd.
01-04-2018 11 sec
Veel banen zijn sterker uit de crisis gekomen
De Nederlandse golfsector zit volop in een transitie. Naar duurzamer beheer, maar ook naar bedrijfsmatiger beheer. Jeroen Stevens, directeur van de NGF, heeft daar een uitgesproken mening over. Vakblad Greenkeeper zocht hem op!
01-04-2018 8 sec
'We zien het als onze baan'
In de rubriek Team in beeld ditmaal aandacht voor Golfclub Lochem in Gelderland. Wie zorgen er voor het baanonderhoud, wat doen ze anders dan anderen en op welke problemen stuit het team?
01-04-2018 7 sec
Grasgids en STRI-gids leidend bij mengselkeuze golfvelden
Greenkeepers zien gras als een natuurlijk, gezond product dat zorgt voor een uitstekend speelveld. Kunstgras kan in voetbal een oplossing zijn voor sommige toepassingen, maar voldoet zeker niet aan de eisen en wensen voor een professioneel golfveld.
01-04-2018 9 sec
'De ideale combinatie van theorie en parktijk'
Na twee succesvolle edities organiseert GKB Machines in juni met een aantal partners de derde editie van de Greenlive Tour. Tussen dinsdag 5 en donderdag 14 juni doet de Greenlive Tour vier verschillende golfbanen aan, met precisiebeheer op de golfbaan als thema.
01-04-2018 10 sec
Hendrickx naar golfbaan Bernardus: 'Een heel mooie kans'
Greenkeeper Freek Hendrickx, een van de genomineerden voor de Greenkeeper of the Year Award, maakte onlangs de overstap naar golfbaan Bernardus. Hendrickx is per 1 maart begonnen op de golfbaan in Cromvoirt. Greenkeeper stelde hem een paar vragen.
01-04-2018 9 sec
Nieuw in het greenkeepersvak: 'In mijn eerste maand al veel geleerd'
Jurr Jurriaans (33) is sinds 1 maart van dit jaar werkzaam als aankomend greenkeeper op golfbaan Waterland in Amsterdam. Hij werkt daar onder de hoede van hoofdgreenkeeper Kees van der Vliet.
01-04-2018 8 sec
Back to basics. Niet-chemische onkruidbestrijding op fairways
De afgelopen jaren heeft de EU het gebruik van bestrijdingsmiddelen sterk aan banden gelegd en sommige zelfs geheel verboden.
01-04-2018 5 sec
Doorstart Prograss leidt tot stoelendans van mensen en merken
Eind februari sprak de rechtbank het faillissement uit over graszaad- en meststoffenhandelaar Prograss. Volgens Mark Timmerman, directeur van Prograss, is het bedrijf de klap van een aantal tegenvallers en de voorbije financiële crisis nooit echt te boven gekomen.
01-04-2018 9 sec
Wortelsnijden met inploegmachine op golfbaan Woeste Kop
Boomwortels dicht bij de fairway zorgen vaak voor een slechte kwaliteit van de grasmat. Het helpt dan enorm om de wortels door te snijden. En dat ‘wortelsnoeien’ kan tegenwoordig helemaal schadevrij.
01-04-2018 7 sec
Planmatig beheer is een must
In dit artikel wordt op hoofdlijnen aandacht geschonken aan het planmatig in kaart brengen van de verschillende knelpunten die het bereiken van de gewenste kwaliteit van de golfbaan op dit moment in de weg staan.
01-04-2018 8 sec
Verdiend
Het venijn zit in het vervolg, want de consequentie is dat veel andere banen dus niet sterker uit de crisis zijn gekomen
01-04-2018 4 sec
Met gepaste trots...
Op Golfbaan Heelsum wordt trots geposeerd op de gloednieuwe potbunkers. De bunkers werden in april geopend en zijn voorzien van een wand met gerecycled kunstgras, afkomstig uit oude zand-ingestrooide hockeyvelden.
01-04-2018 6 sec
Het belang van bodemleven voor een gezonde grasmat
Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is de afgelopen jaren drastisch afgenomen en zal de komende jaren zelfs helemaal uit het onderhoudsplan verdwijnen. Deze ontwikkeling maakt het voor de greenkeeper noodzakelijk na te denken over de vraag hoe een gezond bodemleven kan bijdragen aan een gezonde grasmat.
01-04-2018 10 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER