Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Duurzaam sportveldonderhoud in het hoge noorden
Met het oog op de naderende Green Deal sportvelden staat duurzaam sportveldonderhoud hoog op de agenda van fieldmanagers. We vroegen hoe Jan Smeenge (57) hier invulling aan geeft in de gemeenten Pekela en Veendam in de provincie Groningen.
01-12-2017 8 sec
Enthousiast, open en innovatief
Voor alweer de vijfde keer werd donderdag 7 december de Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Dit jaar was de gelukkige titelwinnaar Arjen Westeneng, via aannemer H4A Groen als greenkeeper werkzaam op Golfbaan de Woeste Kop in Axel.
01-12-2017 8 sec
In de Grasgids kom je niet zomaar
Opname in de Grasgids biedt de eindgebruiker de garantie dat hij een gras van topkwaliteit aanschaft. De grassen die in de gids worden opgenomen, zijn grondig getest.
01-12-2017 6 sec
Zoeken naar balans tussen octrooi- en kwekersrecht
Het Europees Octrooibureau verleent sinds afgelopen zomer geen octrooi meer op klassiek veredelde bloemen, planten en zaden. Dat is het resultaat van een jarenlange lobby van de kwekers bij de Europese Commissie en het Europees Octrooibureau.
01-12-2017 8 sec
Voorraden graszaad slinken, vraag neemt alleen maar toe
Telers van graszaad maken moeilijke tijden door. Het weer was dit jaar niet erg behulpzaam, met droogte en nattigheid op de verkeerde momenten. De voorraden slinken en de prijzen stijgen, net als de vraag naar duurzame rassen.
01-12-2017 9 sec
Hoofdgreenkeeper Christian Nueboer: 'In elke halfverharding komt onkruid voor, maar bij dit pad hebben we nog niet hoeven ingrijpen
GC Zeewolde heeft gedurende de afgelopen twee jaar al zijn paden, met een lengte van in totaal 10 km, met de halfverharding Noorse Bestone 0/8 mm gerenoveerd.
01-12-2017 9 sec
Nieuw orgaan GOAG wil kwaliteit golfbanen naar hoger niveau tillen
Begin december is het Genootschap van Onafhankelijke Adviseurs Golfbanen (GOAG) opgericht. Volgens de oprichters heeft het orgaan als missie en doel het bieden van ondersteuning om de kwaliteit op een duurzaam hoger niveau te brengen en te houden.
01-12-2017 9 sec
Betere banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina´s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijg alle de juiste formulieren toegestuurd.
01-12-2017 9 sec
Verrassende verschillen in bodemanalyses
Het laten nemen van een bodemanalyse is een must voor golfbanen. De greenkeeper bepaalt mede op basis van deze analyse zijn onderhouds- en/ of bemestingsplan voor het komende seizoen.
01-12-2017 6 sec
Zelf 'scannen' van je baan wordt steeds makkelijker
Een werktuig met bodemscanapparatuur die voortgetrokken door een trekker het land over gaat. Dat gaat gemakkelijk na een aardappel- of bietenoogst, op een leeg veld.
01-12-2017 6 sec
In de modder
Veel oude wijn in oude zakken en maar zelden verhalen waarmee je direct aan de slag kunt
01-12-2017 4 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER