Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Deense golfsector meet werkelijke milieubelasting, terwijl Nederland lijkt aan te koersen op absolute ban op gewasbeschermingsmiddelen
Ook in Denemarken maakt de politiek zich hard voor het uitbannen van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Toch lijkt het alsof de Deense golfsector daarbij meer coulance heeft weten te bedingen dan in Nederland het geval is.
01-08-2017 10 sec
'Het is een uitdaging om de gps-roughmaaier te finetunen, maar hij verhoogt de efficiëntie enorm'
Sinds mei 2017 draait golfbaanaannemer Aha de Man een pilot op golfbaan Bentwoud met de eerste roughmaaier met gps: een John Deere 9009A.
01-08-2017 7 sec
Aha de Man weer de schouders eronder, als één man
Aha de Man zet na een stevige reorganisatie vol in op de toekomst met een efficiencyslag door gps-gebruik, maar ook met een opgefriste identiteit, waarin de focus ligt op baanonderhoud en -renovatie en op een hecht klantcontact.
01-08-2017 9 sec
Efficiënt beregenen in tijden van klimaatverandering
Door een voorspelbaar klimaat met voldoende regen was Nederland altijd een relatief makkelijk land voor het onderhoud van golfbanen. Klimaatverandering dreigt daar verandering in te brengen.
01-08-2017 6 sec
Kale plekken gras, prooi voor straatgras
De hete droge julimaand en de natte koude augustusmaand zijn niet bevorderlijk voor een mooie gesloten mat in het najaar. Er ontstaan kale plekken door droogte of door te natte omstandigheden.
01-08-2017 7 sec
Green Deal worstelt met kennislacune
‘Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar alternatieven voor chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen.’ Dat schrijven WURonderzoekers Taco Regensburg en Cesar Niëto in het in januari uitgekomen DTRF-onderzoek naar alternatieven voor chemische gewasbeschermingsmiddelen op golfbanen.
01-08-2017 8 sec
Green Care Collection System 2.0
True-Surface is bij vele greenkeepers bekend vanwege de vibrerende rollen. Het Amerikaanse merk heeft een cassettesysteem ontwikkeld dat het onderhoud van greens naar een hoger plan tilt: Greens Care Collection. Een korte (technische) toelichting.
01-08-2017 7 sec
5-2 voor de Green Deal
Onhaalbaar, als je het mij vraagt en ook onverstandig
01-08-2017 2 sec
Ambitie om in vijf jaar een volledige turfgrass-afdeling op poten te hebben
Nederland heeft eindelijk een eigen professor turfgrass sciences. De DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) en de universiteit van Wageningen hebben vele jaren gelobbyd, maar op 1 juli 2017 ging professor Leinauer aan de slag.
01-08-2017 9 sec
Greens nóg efficiënter onderhouden
De VGR TopChanger heeft inmiddels zijn weg gevonden naar meerdere Nederlandse sportvelden en golfbanen. Dat betekent echter niet dat de ontwikkeling van de machine stilstaat.
01-08-2017 6 sec
Meer planten en een snellere groei
Wie de inzaai en doorzaai van golfbanen weleens van dichtbij gezien heeft, weet dat de natuur nu eenmaal de tijd nodig heeft voordat er een volgroeide grasmat ligt.
01-08-2017 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER