Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
De bodem als basis
VGR Groep is voorbereid op de toekomst. In de afgelopen maanden is er nieuw personeel aangetrokken en is er verder gewerkt aan het (door) ontwikkelen van machines.
01-02-2017 6 sec
Grasgids dé leidraad voor kwaliteit
De Grasgids 2017 is uit: nieuwe cijfers en wederom een verbetering in genetica. De afgelopen 20 jaar is er maar liefst 30% winst geboekt op het gebied van genetica.
01-02-2017 6 sec
Uitbesteding van golfbaanonderhoud groeit de komende jaren verder
Voor een nieuwe golfclub of golfbaaneigenaar was het in de afgelopen decennia doorgaans logisch om een aannemer de kans te geven het onderhoud voor een periode van minimaal vijf jaar te gaan doen. De verantwoordelijkheid voor de baanontwikkeling en ingroei bleef dan ook bij dezelfde aannemer.
01-02-2017 10 sec
Peloton golfbaanaannemers duchtig opgeschud
In 2013 organiseerde dit vakblad voor het eerst een inventarisatie van de verhouding tussen uitbesteden en zelf doen onder golfbanen. De aanleiding was een gestage toename van het aantal banen dat zijn greenkeeping buiten de deur doet. Aan die trend lijkt weinig te zijn veranderd, maar er zijn wel de nodige wijzigingen in het golfbaanonderhoud.
01-02-2017 11 sec
Alle ballen verzamelen!
De nieuwe 2.0-versie van de Ballpicker van Belrobotics werd begin vorig jaar als test ingezet op de Twentsche Golfclub in Ambt Delden. Victor Markink, salesmanager, moest zijn klanten eerst overtuigen: onbekend maakt immers onbemind.
01-02-2017 7 sec
'Die efficiency-stap heeft goed uitgepakt'
Vorig jaar koos AHA de Man er met het oog op efficiency voor zijn volledige machinepark onder te brengen in zogenaamde full operational lease, om zich volledig te kunnen richten op het onderhoud en de renovatie van golfbanen.
01-02-2017 8 sec
Snel, vernieuwend en met grote funfactor
Het golfspel duurt te lang en wordt te moeilijk gevonden. Fervent golfer Lodewijk Paardenkooper uit het Groningse Haren keek buiten de gebaande paden en bedacht uit liefde voor het spel iets nieuws: de Quiccup.
01-02-2017 8 sec
Players First: u vraagt, wij maaien
Lodewijk Klootwijk van de NVG hield op het Nationaal Golf & Groen Symposium een presentatie over Players First, een Deens klanttevredenheidsprogramma voor golfers. De grote animo voor deze meettool maakt duidelijk dat golfbanen hier brood in zien.
01-02-2017 8 sec
Karst Hoogsteen: 'Onderhoud door de markt is voordeliger, mits je strak regie voert'
Het afgelopen decennium heeft het uitbesteden van baanonderhoud aan marktpartijen een vlucht genomen. Ook de professionalisering van de markt op het gebied van greenkeeping is anno 2017 duidelijk zichtbaar.
01-02-2017 8 sec
Een gegarandeerde goede vestiging door nieuwe seed enhancement technology van Barenbrug
Barenbrug introduceerde op de BTME sport- en golfbeurs in het Engelse Harrogate een nieuwe zaadbehandeling voor zijn Europese dealers, of, in goed Engels: seed enhancement technology.
01-02-2017 7 sec
Betere banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen.
01-02-2017 4 sec
GISSEN naar de toekomst
Over vijf jaar is er geen golfbaan meer waar niet met GIS gewerkt wordt, zeggen leveranciers van GIS-systemen in Nederland. Ook de NGF is groot voorstander van het gebruik van het computersysteem GIS op de golfbaan.
01-02-2017 8 sec
Buiten de deur
Hoofdredactioneel, Hein van Iersel.
01-02-2017 1 sec
Een andere blik op chemie: bewuster en efficiënter gebruik nodig
Met de Green Deal hebben de Nederlandse golfbanen een duidelijk doel: in 2020 geen gewasbeschermingsmiddelen meer gebruiken op golfbanen. Ook chemiefabrikant Bayer ziet het belang van bewuster chemiegebruik in.
01-02-2017 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER