Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Vincent de Vries: Greenkeeper of the Year 2017
Donderdag 8 december werd op Landgoed de Horst in Driebergen de vierde Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Vincent de Vries, via J. de Ridder B.V. werkzaam op De Hoge Kleij te Leusden, ging er dit jaar met de titel Greenkeeper of the Year vandoor.
01-12-2016 10 sec
Jongste hoofdgreenkeeper van Nederland geeft duidelijke leiding aan zijn team
Christian Nueboer weet van aanpakken. De 24-jarige jongeman volgde diverse opleidingen tot greenkeeper bij IPC Groene Ruimte en Has hogeschool, en werkte zich in no time op binnen golfclub Zeewolde.
01-12-2016 8 sec
Perfecte ambassadeur voor het greenkeeperingvak
De cv van dit grote talent is een waslijst. Boogaarts is Greenkeeper of the Year 2016. Hij is zeer actief aanwezig in de branche om het werk te promoten, om greenkeepers te begeleiden en op te leiden en om het vak ingrijpend te moderniseren.
01-12-2016 9 sec
ICL's nieuwe man voor de golfbranche
Twan van Wijk gaat vanaf januari 2017 de 'graskar' van ICL Group trekken, waardoor hij geregeld zijn gezicht zal laten zien op de Nederlandse golfbanen. Maak kennis met een gedreven man, die dit eerste jaar vooral veel zal gaan luisteren.
01-12-2016 9 sec
Grasgids leidend bij mengselkeuze sportvelden
Jur van der Veen van de gemeente Rotterdam is duidelijk in zijn uitspraak: natuurgras zou veel beter tot zijn recht kunnen komen. Hij beseft echter ook dat menige club te maken heeft met te beperkte onderhoudsbudgetten.
01-12-2016 8 sec
Beluchten en bodem verbeteren in één werkgang
Met een importeurschap van diverse merken zou je bijna vergeten dat VGR Groep ook eigen producten voert. De beluchter TopChanger, die in 2015 de Engelse Whatkit Award won, pakt in één werkgang verdichtingsproblemen aan en verbetert de water- en luchthuishouding.
01-12-2016 9 sec
Gericht voeding geven heeft de toekomst
William Boogaarts, greenkeeper van het jaar 2016, en Twan van Wijk van ICL Group praten op Golfclub De Heelsumse over het gebruik van minder chemie op de greens.
01-12-2016 6 sec
Gissen waar we naartoe gaan
De eerste onbemande grasmaaiers met gewasscanners rijden al rond bij De Enk Groen & Golf. Tegelijkertijd is GIS voor veel greenkeepers nog een ver-van-mijn-bedshow. De NGF moedigt iedereen in de golfsector aan het computersysteem ook te gaan gebruiken en lanceerde vorige maand de website golfbaandataviewer.nl.
01-12-2016 10 sec
Beweging op de golfbaan
Jos Scholman is een aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw en sport- en cultuurtechniek. Het bedrijf gaat geen uitdaging uit de weg en realiseert met vele vakbekwame medewerkers tal van projecten op het gebied van infra, sport en groen. En dat inmiddels al ruim 40 jaar, met nu zo'n 200 mensen in dienst.
01-12-2016 11 sec
Bomen en schaduw
De meeste mensen weten niet goed hoe bomen en de bodem in elkaar zitten en hoe uitgebreid het wortelgestel is.
01-12-2016 4 sec
Wet natuurbescherming: wat verandert, wat blijft hetzelfde?
In 2017 verandert de Nederlandse natuurwetgeving. Samengevat: de Boswet, Flora- en faunawet en Natuurbeschermingswet 1998 worden samengevoegd. Deze nieuwe wet gaat de Wet natuurbescherming heten. Wordt het straks makkelijker om bos te vellen of juist moeilijker?
01-12-2016 8 sec
Klaar voor het toekomstbestendig beheer van golfbanen?
De kennis over het beheer van golfbanen is volop in ontwikkeling. Denk hierbij aan bezuinigingen die ons dwingen efficiënter te werken, de invoering van de Green Deal en daarmee het streven naar chemievrij beheer, én de ontwikkelingen rondom gps (sensoring) en precisiebeheer.
01-12-2016 9 sec
Bunkers van kunstgras: de nieuwe standaard?
Oprichter Rhydian Lewis timmert sinds 2014 aan de weg met zijn Britse bedrijf Durabunker. De Durabunker ligt inmiddels in zestien landen: van Australië tot Noord-Amerika en door heel Europa. Lewis hoopt binnenkort ook Nederland aan dat lijstje te kunnen toevoegen.
01-12-2016 9 sec
Betere Banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen.
01-12-2016 4 sec
Praktijk, praktijk, praktijk
Het is een platgetreden waarheid: vraag aan een makelaar waar het bij een huis om gaat, en hij (of zij natuurlijk) zal zeggen locatie, locatie, locatie. Verplaats dat naar het vak van greenkeeping en de letterlijke vertaling is waarschijnlijk: praktijk, praktijk, praktijk.
01-12-2016 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER