Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Trimax Snake glijdt als een slang over de baan in Almere
Jan Buman, hoofdgreenkeeper bij Golfclub Almeerderhout, schafte een jaar geleden de Trimax Snake aan om de rough te maaien. Inmiddels maait hij er ook de fairways en de bermen langs de paden mee.
01-08-2016 8 sec
'Natuurgras is een prachtproduct'
Tal van onderzoeken hebben al aangetoond dat natuurgrassportvelden zowel qua duurzaamheid (allerlaagste carbon footprint) als qua spelersbeleving het summum zijn. Maar hoe wordt dit bezien vanuit de positie van de sportveldbeheerder?
01-08-2016 7 sec
'Bij de juiste druk en hoeveelheid water blijven alle aaltjes leven'
Flevo Green Support uit Zeewolde heeft een machine ontwikkeld voor het bestrijden van engerlingen en emelten, waarbij nematoden met de doorzaaimachine direct in de bodem worden ingebracht.
01-08-2016 7 sec
'Golf speel je op gras, niet op groen'
Herbert van Hout haalt een zomertje door. Niet omdat hij onmisbaar is, maar omdat hij geen seconde wil missen van de metamorfose die 'zijn' golfbaan Overbrug in Helmond ondergaat. Met zijn collega's van De Enk uit Renkum heeft de hoofdgreenkeeper vorig jaar nieuwe greens en tees ingezaaid.
01-08-2016 11 sec
Baanonderhoud op Golf De Gulbergen blijft uitdagend
Golf De Gulbergen in Mierlo, even ten oosten van Eindhoven, is een bijzondere vereniging. De 27 holes liggen op en rond een voormalige afvalberg, die het hoogste punt van Noord- Brabant vormt. Met een klein team houdt hoofdgreenkeeper Wiljan Verschuijten de baan in conditie.
01-08-2016 10 sec
Gps-kunstmeststrooier 2.0
AH Vrij past zijn kunstmeststrooier Vicon RO-EDW Geospread aan, zodat de Soil Meter van Sweco erop kan worden aangesloten. AH Vrij werkt hierin samen met Jochem Knol van Sweco.
01-08-2016 6 sec
Gecoate meststoffen openen de deur naar een beter milieu
Internationale klimaatonderzoekers menen dat de Nederlandse overheid te weinig doet om de uitstoot van CO2 in ons land te reduceren. Ze noemen Nederland zelfs 'armzalig'. Die kwalificatie zou echter niet nodig hoeven zijn, zo meent Jan IJmker van Vitagro.
01-08-2016 9 sec
'We kunnen niet meer om precisielandbouw heen'
HGM heeft onlangs een pilot gedraaid met een drone op golfbaan Burggolf St Nyk in Sint Nicolaasga in Friesland. Daarmee wil HGM eerst in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Net als in de rest van de markt, stelt men zich ook daar de vraag: investeren of niet investeren?
01-08-2016 12 sec
Geslaagde renovaties in grillig veengebied
SBA Golf & Groen startte in april met renovatiewerkzaamheden op Hitland. In drie fases zijn verscheidene delen van de golfbaan aangepakt. Zo is onder meer green 17 volgens het in Nederland nog niet zo bekende coring-principe ingezaaid.
01-08-2016 8 sec
Instrumenten tegen fusarium (Microdochium nivale)
In deze tijd van het jaar staan we allemaal wel eens stil bij de vraag hoe we de rest van het seizoen willen omgaan met de greens, om ziektes als fusarium zo weinig mogelijk kans te geven.
01-08-2016 8 sec
Zilver

01-08-2016 0 sec
Kraakmans Perfors nieuwe John Deere importeur voor golfmachines
Per augustus is Kraakman Perfors de importeur in Nederland van John Deere-machines voor de golfbaan. Het doel is een stabiel netwerk te creƫren door heel Nederland, waar de klant zowel voor verkoop, service als onderdelen terechtkan.
01-08-2016 9 sec
'We zien nu ook de inzet op bijvoorbeeld fairways'
Primo Maxx van producent Syngenta, onder meer verkrijgbaar bij distributeur Prograss, werkt op basis van Trinexapac-ethyl, dat de verticale bladgroei vermindert waardoor het gras beter uitstoelt.
01-08-2016 7 sec
Van 275 naar ruim 3500 golfbanen in amper een half jaar
Zes jaar geleden stond in Greenkeeper een interview met Roon Hylkema. Hylkema meldde bij die gelegenheid dat hij zijn bedrijf Jean Heybroek had verkocht aan Royal Reesink. Recent meldde Reesink een even opzienbarende stap: Reesink koopt de complete Toro-distributie voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken
01-08-2016 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER