Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Veredeling. Wat zit er nou eigelijk in de zak?!
In Plantum zijn bedrijven verenigd die actief zijn in de veredeling, vermeerdering, opkweek en handel van zaden. Hieronder vallen ook de bedrijven die actief zijn in de veredeling van graszaden. Maar wat wordt er eigenlijk veredeld en wat ziet men terug in de zak graszaad?
01-06-2016 10 sec
The future of greenkeeping
Ongeveer tien jaar geleden organiseerde dit vakblad een opstelwedstrijd. Het thema: hoe ziet de greenkeeperswereld er in 2030 uit? Als je die verhalen van toen doorleest, bekruipt je het gevoel dat de toekomst ons op sommige gebieden al heeft ingehaald en dat we op andere terreinen juist weer stil zijn blijven staan. Greenkeeper of the Year William Boogaarts organiseerde mede op verzoek van dit vakblad een sessie rondom het thema The future of greenkeeping.
01-06-2016 15 sec
De magie van magnetisering
De scepsis in de markt is groot, nog steeds. De belofte die leverancier Magnation doet is dan ook niet mis: twintig procent besparing door op de beregening te bezuinigen en nog een groenere, gezondere grasmat ook. Magnetisering als tovermiddel, wie gelooft daarin? Steeds meer mensen, zo blijkt uit een rondgang langs betrokkenen die ermee experimenteren.
01-06-2016 12 sec
'Het effect van beregenen kan groter'
Het is algemeen bekend dat water een van de grootste uitdagingen is wat betreft beschikbaarheid voor menselijke consumptie. Slechts 1% van alle water op aarde is beschikbaar voor drinkwater, en 70% daarvan wordt gebruikt als irrigatiewater in de landbouw. Het is niet bekend hoe groot het aandeel van de beregening van sport- en recreatievelden hierin is.
01-06-2016 12 sec
Krattensysteem houdt bunkers droog
Carel Soer is watermanagementadviseur bij het Duitse bedrijf Heitker Regenwatersystemen. Deze systemen worden voornamelijk in de civiele wereld toegepast, maar omdat Soer hockeyt en sinds 25 jaar ook golft, is hij gaan nadenken over afwatering door kratjes in sportvelden en op golfbanen.
01-06-2016 9 sec
Barenbrug Golfdag 2016: geen vuiltje aan de lucht
De 28e Barenbrug Golfdag was weer als vanouds: mooie greens, goede opkomst, maar vooral sensationeel goed weer op het Rijk van Nunspeet. Ook de indeling was als vanouds. In de ochtend een aantal lezingen en daarna sportief vol aan de bak. Er werd gespeeld om de Barenbrug Trophy en de Redexim Cup.
01-06-2016 12 sec
NGA-Nieuws
Wat een seizoen tot nu toe! Het is weer fantastisch buiten: soms lijkt de natuur stil te staan en dan ineens knalt zij in bloei en uit de grond. Op 19 mei was er op Papendal een symposium genaamd ‘Buiten Sporten Natuurlijk!’
01-06-2016 8 sec
Greenkeeper Andrew Knott klimt in de pen over beluchtingsonderzoek
Golf wordt niet langer gezien als een seizoenssport. Door de toenemende vraag, het hele jaar door, naar putting greens van zomerkwaliteit, is er behoefte aan snel drainerende oppervlaktes om regenwater goed te kunnen afvoeren. Goede beluchting is belangrijker dan ooit.
01-06-2016 10 sec
Elke spetter wordt zichtbaar
“Kijk, dit gebeurt er als je zonder handschoenen een spuitdop van de veldspuit afdraait. Zonder dat je het in de gaten hebt blijft er toch wat gewasbeschermingsmiddel op je handen achter.
01-06-2016 7 sec
Beter banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen.
01-06-2016 4 sec
Golfbaan van het jaar 2015 verwelkomt de ijsvogel en de spreew
De Vlaamse hoofdgreenkeeper Koen Verhelst van Golf- en Countryclub Midden-Brabant heeft eind vorig jaar de prijs van de beste Golfbaan van Nederland in ontvangst genomen, samen met zijn vier greenkeepercollega’s en eigenaar Joep Verheijen.
01-06-2016 9 sec
Koksijde brengt golf naar het volk toe
Drie jaar geleden schaarde het gemeentebestuur van de Belgische kustplaats Koksijde zich achter de golfsport. De aanleg van een openbare golfbaan werd in gang gezet. Niet alleen kunnen inwoners en eigenaren van een tweede verblijf er tegen een gereduceerd tarief golfen, ook de jeugd krijgt de sport er met de paplepel ingegoten. Wat kan Nederland daarvan leren?
01-06-2016 12 sec
Zeurniet
Deze week aanwezig geweest bij de Barenbrug Golfdag. Enfin dat heeft u al gelezen in een artikeltje in deze uitgave van Greenkeeper. Geweldige dag: iedereen is weer een beetje optimistisch over de wind die door de sector waait.
01-06-2016 7 sec
Primeur Toro Lynx voor Golfclub Zeewolde
Tot nu toe was het Toro Lynx-beregeningssysteem alleen in een gelijkstroomvariant (DC) te leveren. Met de installatie van een speciaal op Europa afgestemde AC-variant bij golfclub Zeewolde zwaait de deur naar de renovatiemarkt definitief open. In Zeewolde draait Toro Lynx nu voor het eerst ook op wisselspanning. Greenkeeper reisde af naar Flevoland om alle ins en outs te vernemen.
01-06-2016 13 sec
Ga toch buiten spelen!
Iedere ouder kent het gevoel: dreinende kinderen die vastgebakken lijken te zitten aan hun smartphone. Wat roept dan makkelijker als: ‘Ga toch buiten spelen?’ Wat volstrekt logisch is voor vaders of moeders is veel minder logisch voor sportbonden en natuur- en milieuorganisaties.
01-06-2016 9 sec
Dick van Brienen van Bayer: 'Niet het kind met het badwater weggooien!'
Door het verbod op gebruik bij onkruidbestrijding op verharding en het voorgenomen verbod op sportvelden is het woord ‘chemie’ bijna een vies woord geworden. Men moet zich schamen als men het gebruikt. Veel sportveldbeheerders en greenkeepers opperen dat het in noodgevallen mogelijk moet blijven om chemische gewasbeschermingsmiddelen toe te passen.
01-06-2016 12 sec
'Je kunt er sneller, lichter en mooier mee dressen'
Kennemer Golf en Country Club heeft twee Dakota 410 bezanders in gebruik en is zeer tevreden met de machines. De machines zijn geïmporteerd via VGR en opgebouwd door B. v.d. Meij de Bie . De Dakota 410 is de kleinste breedstrooiende bezander uit de Dakota-serie en speciaal ontwikkeld voor het snel transporteren en verspreiden van dressmateriaal.
01-06-2016 13 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER