Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Tips en trucs van drie topgreenkeepers
In het kader van de Green Deal Sportvelden verzamelt de golfsector momenteel best practices, om de technische haalbaarheid van het terugdringen van pesticiden in kaart te brengen en om uitzonderingen te onderbouwen en te reguleren. Het eerste NGF Agronomie-seminar op 11 september 2015 op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort stond in het teken van de Green Deal.
01-04-2016 13 sec
De ideale greenkeeper, hoe ziet die eruit?
In 2015 werd voor de derde keer de Greenkeeper of the Year gekozen. Een jury die afkomstig was uit de verschillende doelgroepen uit de wereld van de golf- en greenkeepingmarkt maakte dit jaar de keuze voor William Boogaarts als Greenkeeper of the Year en Jolanda Vonder als High Potential. Maar hoe gaat het eigenlijk met het initiatief?
01-04-2016 13 sec
Golfbaanarchitect Frank Pont: 'De greenkeeper is feitelijk de machtigste man van de golfbaan'
Donald Leslie Harradine (1911 - 1996) was een Engelse golfbaanarchitect. Harradine leerde van zijn vader dat de kwaliteit van een golfbaan niet alleen afhankelijk is van het ontwerp, maar vooral van het onderhoud. Hij had altijd regelmatig contact met de greenkeepers, ook ten behoeve van bijscholing.
01-04-2016 11 sec
Chemie op golfbanen, waar praten we eigenlijk over?
'Globale ontbossing, wat een ramp is dat! Binnen een paar eeuwen wordt al het tropisch regenwoud vakkundig om zeep geholpen in Zuid-Amerika, maar ook in Zuidoost Azië. Zal de natuur hier ooit van herstellen?
01-04-2016 8 sec
Gras-hybrideveld biedt natuurlijke speelervaring
De afgelopen decennia is menig voetbalclub overgestapt op een kunstgrasveld. Zonde, want spelen op natuurgras heeft een betere beleving en meer voordelen dan menigeen denkt. De bespelingscapaciteit van natuurgrasvelden kan opgerekt worden door gebruik te maken van de juiste grasmengsels en beter veldonderhoud, wat zorgt voor een dichtere grasmat, en/of te kiezen voor de combinatie met een hybrideveld.
01-04-2016 12 sec
Inventarisatie best practices zijn op gang gekomen, maar samenwerking moet beter
Praat met willekeurig wie in de golf- of sportveldensector, en om de drie of vier zinnen valt wel een keer de term ‘Green Deal’. Maar wat is de Green Deal eigenlijk, en vooral: hoe staat het ermee?
01-04-2016 9 sec
Herder Matthijs de Haas: 'Schapenkeutels verplaatsen de heide, waardoor er op de schrale stukken ook wat kan groeien'
Matthijs de Haas (28) is de officiële herder op golfbaan Stippelberg. Met zijn bordercollie en herdershond leidt hij bijna driehonderd schapen over de baan, om de vegetatie kort te houden, maar ook om biodiversiteit aan te brengen.
01-04-2016 11 sec
Als het aan deze grootheden ligt, is de Green Deal een piece of cake
Thomas Mitchell Morris (St Andrews, Schotland, 1821 - aldaar 1908) is een beroemde Schotse golfer in de 19de eeuw. Hij was eigenlijk de eerste golfbaanarchitect, en de eerste die bunkers aanlegde. Ook is het zijn inbreng geweest om een golfbaan standaard 18 holes te maken.
01-04-2016 12 sec
Hé Bart, breng er nog maar een!
De verkoop van machines in sport en groen begint te lijken op de automotive sector. Waar vroeger de aanschafprijs doorslaggevend was, wordt nu nadrukkelijk gekeken naar het toekomstige onderhoud en verbruik. Klanten zijn allergisch voor downtime en onverwachte kosten.
01-04-2016 9 sec
Duurzaamheid duurt het langst
Duurzaamheid op de golfbaan. Het is een combinatie van woorden die je de laatste jaren vaak hoort in de markt. Iedereen is ermee bezig en het is momenteel een hot thema. Maar wat betekent dit voor de golfbaan? En hoe zien greenkeepers dit zelf? Vraag aan het aan de genomineerde Greenkeepers of the Year van 2016 en je krijgt verschillende antwoorden. ‘Less is more’, ‘energie besparen’, ‘bewust omgaan met energie’. Zomaar wat antwoorden die je hoort.
01-04-2016 16 sec
Overzicht meststoffen Greenkeeper

01-04-2016 0 sec
'Ik ben nog lang niet klaar met deze baan'
Zeven maanden is hij nu hoofdgreenkeeper van Golfclub Zeewolde en met 24 jaar de jongste van Nederland. Christian Nueboer vertelt over zijn vak. Een monoloog.
01-04-2016 6 sec
Deal or no deal
In deze uitgave van Greenkeeper staat 2020 weer zwaar in de spotlights. Tot die tijd zouden we allemaal, nog meer dan nu al, moeten afzien van het gebruik van chemie op onze banen. En als we dat een beetje goed doen, mogen we misschien in het medicijnkastje nog wat redmiddeltjes behouden.
01-04-2016 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER