Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
2015 lastig jaar voor doorzaaien sportvelden
Natuurgras heeft drie basiselementen nodig om te kiemen en te groeien: zuurstof, water en warmte. Deze drie tezamen bepalen voor een groot deel of het gras tot volledige ontwikkeling komt of niet. De fieldmanager of greenkeeper heeft de beschikking over meerdere tools om deze drie elementen te meten en te beïnvloeden. Toch zijn de resultaten van doorzaaien in 2015 wisselend.
01-10-2015 13 sec
Isabel Hage: 'Onderhoud van een golfbaan, ik had géén idee'
De Strijensche Golfclub (voorheen Golfclub Strijen) heeft op zijn zachtst gezegd een bijzonder half jaar achter de rug. Begin 2015 namen de drie zusters Hage, dochters van de baaneigenaar, de exploitatie van de baan over van de vereniging die de baan al 25 jaar beheerde. Wat volgde waren enkele spannende maanden waarin de drie, met zeer beperkte kennis van golfbaanexploitatie, de baan opnieuw vormgaven. Vakblad Greenkeeper sprak met Isabel Hage.
01-10-2015 16 sec
Jacobsen AR 3 krijgt maailes op de proefvelden van Barenbrug
Medewerker Henco Vink is aan het maaien op de proefvelden van Barenbrug in Wolfheze. Anders dan het beeld doet vermoeden, is de maaier in kwestie een gerobotiseerde rough-maaier, die boordevol technologie van Probotiq zit. De maaier in kwestie krijgt 'maailes' van Henco Vink. Via de teach & playback-mode kan Vink een bepaald tracé rijden. Deze routes worden opgeslagen in het geheugen van de maaier en later naar behoeven afgespeeld.
01-10-2015 15 sec
This girl is one of the guys
Jong, ambitieus én vrouw in een mannenwereld: hoofdgreenkeeper op Golf & Country Club Hooge Graven, NGA-bestuurslid, voorzitter Pro Turf Care en verzorgt groot onderhoud uit op Erve Braakman. Jolanda Vonder drukt een bijzonder stempel op de greenkeeperswereld.
01-10-2015 9 sec
Hoofdgreenkeeper Eric Wuyts: 'Kan ik niet goed begrijpen dat iemand niet dezelfde passie heeft als ik'
Verrassend. Dat is het woord dat vakblad Greenkeeper het beste bij Eric Wuyts vindt passen. De Vlaamse hoofdgreenkeeper, werkzaam bij golfbaan Flanders Nippon Golf Hasselt in België, is trots dat hij de Vlaamse greenkeepersgemeenschap mag vertegenwoordigen.
01-10-2015 10 sec
Best wishes for better turf
William Boogaarts is voor de tweede maal genomineerd voor de Greenkeeper of the Year award. Dat zegt wat over zijn capaciteiten. Een gedreven man om rekening mee te houden.
01-10-2015 7 sec
GOTY-genomineerde Verhelst: 'Nederlanders houden van praten. Dat heb ik mezelf aangeleerd'
Koen Verhelst is een internationale bruggenbouwer. Hij is een Vlaamse hoofdgreenkeeper op een Nederlandse golfbaan, Golf- en Countryclub Midden- Brabant, en hij is bestuurslid van de Greenkeepers' Association of Belgium, waarvoor hij regelmatig kennisbijeenkomsten met de NGA organiseert.
01-10-2015 10 sec
Marco Mooren: 'Vroeger verscholen greenkeepers zich achter een adviseur, nu doen wij alles zelf'
Marco Mooren (44) heeft zijn 25-jarig jubileum al achter zich liggen, want hij zit al sinds zijn zestiende in het vak. Hij zet nu als eindverantwoordelijke de lijnen uit op de golfbaan waar hij ooit als jongeling begon als greenkeeper. Mooren is lovend over de GOTY-wedstrijd: 'Wij weten al dat ons vak mooi is, maar op verjaardagen kom ik nog steeds familieleden tegen die me vragen wat het vak inhoudt. Tijd voor meer bekendheid en waardering!'
01-10-2015 18 sec
Schuldig
Green Deal zou volgens mij al ergens in 2014 geïntroduceerd worden en is feitelijk niets anders dan een soort tomtom naar een groenere en duurzamere golf- en sportwereld.
01-10-2015 5 sec
Greenkeeper, kom in de kas
Of het werkelijk zo'n vaart loopt dat chemie binnen enkele jaren volledig wordt uitgebannen op de golfbaan, is nog maar de vraag. Meer zal het echter niet worden, en nu de NGF duurzaamheid zo prominent op de agenda heeft geplaatst, zal de vraag toenemen naar slimme bemestingsconcepten die chemievrij beheer mogelijk maken.
01-10-2015 11 sec
We moeten eerder beginnen, maar doen dat steeds later
In de winterperiode worden golfbanen de laatste jaren steeds intensiever gebruikt. Dat komt door een scala aan oorzaken. De winters van de laatste jaren zijn zachter, maar ook geldt dat banen sowieso open blijven, ook als de conditie van de baan dat eigenlijk niet toelaat.
01-10-2015 10 sec
Dagje op de hei
Prograss organiseerde eind september een Praktijkdag Heidebeheer voor greenkeepers en baancommissarissen, die plaatsvond op de Strabrechtse heide en Golfbaan De Swinkelsche. Er werden inleidingen verzorgd door onder andere Jap Smits, boswachter in dienst van Staatsbosbeheer; een man met heel veel ervaring op het gebied van heidebeheer met oog voor de flora en fauna van de vochtige en droge zandgronden en met name van heidecultuurgronden en beekdalen.
01-10-2015 14 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER