Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Slim strooien met de Vicon
In andere sectoren werd hij allang ingezet, maar in de golfsector draait momenteel de eerste bij de Wassenaarse Golfclub Rozenstein: de Vicon RO-EDW Geospread. Met deze kunstmeststrooier wordt geen kilo te veel gestrooid en is overlapping verleden tijd. Verder is het mogelijk om de kunstmest in bulk aan te schaffen, wat financiële voordelen oplevert.
01-08-2015 12 sec
Sporten doe je op gras
Natuurgras is milieu- en CO2-vriendelijk en duurzaam, zo blijkt uit recent onderzoek naar de CO2-voetafdruk van een sportveld. Voor gemeenten een goede reden om bij de aanleg van sportvelden te kiezen voor natuurgras; sinds 1 januari 2015 moeten provincies en gemeenten namelijk 100 procent duurzaam inkopen.
01-08-2015 10 sec
Beroepsgebonden huidkanker: theorie is praktijk?
In april meldde het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) dat er relatief weinig aandacht is voor beroepsgebonden huidkanker. De redactie vroeg haar lezers met naar hun ervaring met zonbescherming op de werkvloer. Als we hen mogen geloven, dan is het nog niet zo slecht gesteld met de zonbescherming en –voorlichting op de ‘groene werkvloer’. Maar valt er nu al iets te leren voor volgende zomer?
01-08-2015 13 sec
'Water is meer dan H20 alleen'
Direct betrokkenen zijn lyrisch over de resultaten. Niet alleen de theorie, maar ook de praktijk wijst uit dat er nog veel winst valt te behalen door het water waarmee golfcourses beregend worden eerst te behandelen. De systemen Magnation (op basis van magnetisme) en Greensafer (op basis van biodiozon) maken zich op om de Nederlandse golfmarkt te veroveren.
01-08-2015 13 sec
Kalkstikstof als middel tegen emelten en engerlingen?
Kalkstikstof is een stof die gebruikt kan worden als meststof, maar net als de meeste andere middelen ook een aantal bijwerkingen kent. Die hoeven niet per definitie slecht te zijn. Zo werkt kalkstikstof ook als bestrijder van onkruid en plaagdieren. Maakt is kalkstikstof niet een kanon om mee op een mug te schieten?
01-08-2015 12 sec
Beregening: meer = minder
Ondanks alle vooruitgang die er de afgelopen decennia geboekt is, wordt er op de meeste golfbanen nog altijd te veel beregend. Met de juiste aanpak is er vaak nog 30 tot 40 procent water te besparen, zegt Jan Coppens van Smits BV uit Veldhoven over de techniek achter beregening op golfbanen.
01-08-2015 11 sec
Mycorrhiza op gras van greens
Tina Elida Andersen heeft een jaar besteed aan het bestuderen van mycorrhiza op greens. Ze meent dat mycorrhiza-preparaten geen goede investering zijn. In juni van dit jaar werd haar masterthese goedgekeurd door de Noorse Universiteit voor Life Sciences, UMB. Ik ontmoette Tina in Landvik om te horen wat ze inmiddels te weten is gekomen over de nauwe samenwerking tussen de grasplanten en de schimmels in de bodem.
01-08-2015 14 sec
Agrifirm komt als eerste met een marktklare oplossing voor mycorrhiza in grassoortvelden
De mycorrhiza-schimmel bevindt zich van nature in de bodem, gaat daar een symbiose met de plant aan en voorziet deze van mineralen. Goed om te weten, maar wat kunnen we met die wetenschap?
01-08-2015 9 sec
Zonnesteek
Op Nederlandse banen schijnt de zon niet 365 dagen per jaar zo fel als tijdens mijn vakantie in Beieren.
01-08-2015 4 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER