Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Wiel uitvinden
Het gaat de laatste tijd veel over innoveren. Een van de thema’s van ons Nationaal Sportvelden Congres is innoveren, de Golffederatie heeft een Innovatie Netwerk Sportgrassen geïntroduceerd en zelfs de Branchevereniging blaast haar partijtje mee.
01-12-2014 7 sec
Grasgids 2015: de leidraad voor elke greenkeeper
Wat is voetballen zonder echt gras? Steeds vaker duiken er berichten in de pers op dat voetballers het liefst kiezen voor een echt natuurgrasveld. En dat is begrijpelijk. Gras geeft het echte voetbalgevoel weer. Voetballen is modder aan je benen en de geur van het gras in je neusgaten.
01-12-2014 11 sec
Greenkeepers are the champions! - Tweede Greenkeeper of the Year-verkiezing groot succes
Op woensdag 17 december organiseerde vakblad Greenkeeper op golfbaan Prise d'eau in Tilburg voor de tweede maal de verkiezing Greenkeeper of the Year. Voor de eerste maal werd er een Greenkeeper High Potential-award uitgereikt. De GOTY-verkiezing werd mogelijk gemaakt door sponsors Jean Heybroek, Everris, Bayer en Innoseeds. NGF, NGV en NGA waren aanwezig en van de pers ook Golf Weekly.
01-12-2014 14 sec
Kristian Summerfield verkozen tot Greenkeeper of the Year en Derck Versteegd tot High Potential
Op woensdag 17 december is hoofdgreenkeeper van De Scherpenbergh Kristian Summerfield uitgeroepen tot Greenkeeper of the Year (GOTY) 2015. Derck Versteegh werd verkozen tot Greenkeeper High Potential 2015. Dit gebeurde tijdens de tweede editie van de GOTYuitreiking en wel op Golfbaan Prise d'eau in Tilburg. Collega-genomineerden waren Martin Brummel van Golfclub Zwolle, William Boogaerts van Golfbaan De Turfvaert, Derck Versteegh van The Dutch, Jeroen Vingerhoets van golfbaan Prise d'eau en Nico Burns van The International. Summerfield droeg de prijs op aan een goede vriend in Engeland.
01-12-2014 20 sec
#Duurzaamgolf: Waar moeten we dat zoeken?
Waar moeten we terecht voor voorbeelden van duurzaam golf? Misschien denkt u meteen aan het buitenland. In Engeland, Duitsland, Denemarken? Engeland heeft een echte golfcultuur, maar speelt duurzaam golf daarin een grote rol? In Denemarken zijn de pesticiden in de ban, dus ja milieuvriendelijk, maar niet erg spontaan.
01-12-2014 11 sec
#Duurzaamgolf: De Green wordt steeds groener
Golfbanen zijn waterverslindende, natuurbedreigende en ruimtevretende terreinen. Ja, zo werd er vroeger nogal eens over gedacht, maar dit is allang achterhaald. Sterker nog: bij golfbaanbeheer staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Menig natuurliefhebber en rustzoeker slaat graag een balletje in deze prachtige omgevingen met flora en fauna variërend van oude eiken, schapen en bijenhotels tot kerkuilen, reeën en vleermuiskasten.
01-12-2014 12 sec
NGA Nieuws
Bent u ook zo benieuwd wat 2015 ons zal brengen in de golfbranche? Dan bent u net zo nieuwsgierig als ik. Dat wil wat zeggen, want meestal heb ik mijn woordje wel klaar, maar ik zou nu even niet weten waar het naartoe gaat. Was 2014 het jaar van aanzet tot duurzaamheid en innovatie?
01-12-2014 10 sec
#duurzaamgolf: Visies van Voorzitters
Als voorzitter van de NGA spreek ik regelmatig met jonge greenkeepers die op een of andere manier tegen je opkijken. Ik ben echter net zo begonnen als zij. Niets van het vak afwetend, niet eens met de gedachte dat golf überhaupt een sport was en gras groen is. NGF NVG
01-12-2014 10 sec
#duurzaamgolf: wat is de mening van de markt?
Het thema van deze jubileum uitgave van Greenkeepers s duurzaam golf. Wat de partners NGA, NGF en NVG in deze special nu feitelijk afvroegen is wat de mark nu werkelijk vindt van dit thema. Leeft het thema en wordt het als belangrijk gezien. Begin december werd daarom viia de website van Greenkeeper enkele keren een enquête meegestuurd, waarin lezers konden reageren op een aantal stellingen.
01-12-2014 14 sec
Betere Banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen.
01-12-2014 4 sec
Minder snel last van droogteplekken en wateroverlast
Stor-It geeft een betere grondstructuur. Ook wordt er een buffer voor voedingsstoffen in de grond mee aangebracht, waardoor deze minder snel uitspoelen. Dit zeoliet lijkt een ideaal middel voor een optimale green en dat is het ook, volgens Jos Theunissen, salesmanager van Melspring International BV, die dit op de markt bracht. Een glad verkooppraatje? Niet volgens de greenkeepers van Green Meet*s Golf in Erica; zij zijn er in ieder geval dik tevreden over.
01-12-2014 16 sec
Vijftigste GEO-milieucertificaat naar golfclub Anderstein in Maarsbergen
Een heel mooi zwemdiploma,’ noemt baancommissaris Maarten van Rees het. Golfclub Anderstein (Maarsbergen) behaalde eind november het vijftigste GEO-certificaat in Nederland voor duurzaam beheer van golfterreinen. Willemijn Cappetti, een van de vrijwilligers achter dat certificaat, geeft een rondleiding ter plaatse.
01-12-2014 9 sec
Wordt Landgoed Bleijenbeek pelgrimsoord voor golfers?
Een Duitse wetenschapper zegt het bewijs te leveren voor de Nederlandse oorsprong van het golfspel. De eerste beschrijving van het spel met een ‘cuyl’ is afkomstig van Pieter van Afferden en niet van de Schotten, zoals algemeen aangenomen wordt. Golfbaan Bleijenbeek bij Afferden, onthulde recentelijk een beeld van de voornoemde Pieter van Afferden hij groeide op in de nabijheid van het landgoed waar nu de golfbaan van de gebroeders Vink ligt.
01-12-2014 15 sec
#duurzaamgolf
Ik las het pas geleden ergens: H&M verkoopt geen shirtje, broekje of rokje extra met duurzaamheid, maar verkoopt er wel heel veel minder wanneer er ergens in Bangladesh een fabriek instort of een schandaal ontstaat over kinderarbeid en de productie van kleding.
01-12-2014 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER