Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Engerlingen in 2013 en hoe zal 2014 eruitzien?
Het jaar 2013 was uniek door het koude voorjaar en de onvoorspelbaarheid van het engerlingenmoment. Nu, in 2014, lijkt het wederom vreemd te gaan verlopen. De verschijningsstandaard voor de rozekever is de laatste week van mei en de eerste twee weken van juni. .
01-04-2014 10 sec
Bijt de papieren tijger zich stuk op roodzwenk?
Als redactie schreven we afwisselend positief en kritisch over de duurzame golfbanengroep. Dat is de groep die ooit vol enthousiasme startte met de promotie van met name roodzwenk op golfbanen.
01-04-2014 7 sec
Roodzwenkmanagement op de Smoren Golf Club
Keynotespreker tijdens ons Greenkeeper of the Year-event was de Deense hoofdgreenkeeper Per Rasmussen. Met verve liet hij zien wat duurzaam beheer van een golfbaan is. Met nog geen 50 kg N per hectare, weinig water en zonder enige gewasbeschermingsmiddelen bezorgde de R&A zijn baan hoge kwalificaties: de moeite om te bekijken dus, voor duurzaamheidsfreaks!
01-04-2014 12 sec
Design product met vier functies in één
Glas en bal vormen met de Glass Boarding van Sportsglass niet langer een beroerde combinatie. Een veldafscheiding, een oefenwand voor kap- en draaitechnieken en schiet- en aanname- oefeningen, een leunhek en reclameobject ineen; dat is de Glass Boarding. Hiermee matchen glas en bal als scoren en voetballen.
01-04-2014 10 sec
Nieuwe Baggermethode voor golfbanen in de Benelux
Aquamarine-Technologies is van oorsprong een Zwitsers bedrijf met diverse dochterondernemingen in Europa. Het bedrijf is ook actief op de Nederlandse markt. Aquamarine-Technologies heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het uitbaggeren van waterpartijen en vijvers op golfbanen.
01-04-2014 8 sec
Onkruidbestrijding met hart voor de natuur
Op een milieubewuste manier onkruid bestrijden in de openbare ruimte wordt steeds lastiger. De richtlijnen worden strenger en bijna niets is meer toegestaan. Veel gemeentes en hoveniersbedrijven nemen hun toevlucht tot alternatieve methodes zoals het borstelen, branden of stomen van onkruid. Deze manieren lijken beter voor het milieu, maar zijn dat lang niet altijd. De machines hebben een hoog brandstofverbruik en bij branden ontstaat uitstoot van fijnstof en CO2. Bovendien is het noodzakelijk om regelmatig te behandelen, het effect is niet langdurig..
01-04-2014 17 sec
Stri Onderzoekt interface voor Bayer
Het nieuwe antischimmel middel Interface werd onder leiding van dr. Ruth Mann op het STRI in Bingley onderzocht. De redactie stelde de onderzoekster een aantal vragen, die ze als volgt beantwoordde.
01-04-2014 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER