Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Synergie tussen twee gemengde producten lijkt interessant
Greenmix brengt een nieuw product op de markt: Porthcawl Extra. Het gaat om een voorgemengde combinatie van Porthcawl - een vloeibare organische meststof op basis van zeewieren en een mengeling van organische ingrediënten - met een surfactant. Vocht en voedingsstoffen raken hiermee beter verdeeld over de wortelzone.
01-12-2013 10 sec
Golfpark Wilnis doet bijna alles in eigen beheer!
In 2011 opende golfpark Wilnis de tweede 9 holes-lus. Vol trots meldde het management eind deze zomer dat er zes holes van de eerste lus daterend uit 1985 in een recordtijd waren gerenoveerd. De gerenoveerde baandelen hebben duidelijk meer heuvels gekregen en zijn behoorlijk opgepimpt. En dat is op foto hiernaast, al te zien vanaf de heuvel waarop het clubhuis ligt.
01-12-2013 13 sec
Schadelijke aaltjes opsporen met DNA
Eén schadelijk aaltje vinden in een massa van duizenden andere aaltjes: dat is mogelijk met DNA-onderzoek van BLGG AgroXpertus. Voor het eerst biedt BLGG AgroXpertus onderzoekspakketten aan die volledig gebruikmaken van DNA-techniek.
01-12-2013 7 sec
Greenkeeper goes for Rally For Kids.nl
Kent of heeft u een kind dat ziek is of gehandicapt? En wilt u hem of haar en de naaste familieleden een onvergetelijke dag bezorgen? Vergeet dan niet uw portemonnee en chequeboek mee te nemen naar het Green Tie Dinner tijdens de uitreiking van de Greenkeeper of the Yearaward op 16 januari a.s.
01-12-2013 11 sec
Aftellen voor het feestje op 16 januari 2014
Als het goed is, valt deze laatste Greenkeeper van 2013 net voor de jaarwisseling bij u op de mat. Dus als u dit leest, is het binnen ongeveer veertien dagen alweer tijd voor een feestje. Dan wordt bekend wie door de vakjury benoemd is tot Greenkeeper of the Year 2014 . . . .
01-12-2013 13 sec
Op sportvelden en golfbanen is de toepassing van chemie minimaal. Deze sectoren zijn niet de boosdoener
Als het aan staatssecretaris Wilma Mansveld ligt is het per 1 november 2017 afgelopen met alle gewasbeschermingsmiddelen in openbaar groen, op sportvelden en golfbanen. De gevolgen zijn groot. Chemievrij beheer lijkt meer te kosten en er zijn beperkt ervaringen.
01-12-2013 11 sec
De strijd tussen wetting agents en water tekort
Zo aan het einde van het jaar kijkt menige baanmanager terug op het onderhoud van de golfbaan. Bezinning op watergebruik staat steeds vaker op het to-dolijstje, want onder droge omstandigheden is het voor de greenkeeping een uitdaging om de speloppervlakken in goede conditie te houden
01-12-2013 10 sec
Euro Grass-onderzoek: robotmaaier beter voor sportvelden dan kooimaaier
Euro Grass heeft in samenwerking met Robotmaaier.com, importeur van Belrobotics, in een proef een algemeen gebruikte kooimaaier en een robotmaaier met elkaar vergeleken. De resultaten op sportvelden, althans dat concludeert Euro Grass uit het onderzoek, zijn verbluffend. . .
01-12-2013 9 sec
Snake-oil... of echt een beter gras op je greens?
Het Aqua-4D systeem bestaat inmiddels tien jaar, won innovatieprijzen en aan de vermindering van aanslag in waterleidingen kun je ook zien dat het werkt. Geen broodje aap dus, of snake-oil zoals de Amerikanen zeggen, een (wonder)middel waarvan de werkzaamheid niet bewezen is. Meer een soort Haarlemmer olie dus. Casper Paulussen, Nature in Balance (NiB ScanPro), gelooft er sterk in dat dit systeem ook waardevol is voor Nederlandse golfbanen.
01-12-2013 15 sec
Stuivertje wisselen in het goflbaanaannemers-peloton
Begin september 2010 schrok de golfbranche op door het bericht dat het Burggolf-imperium afscheid nam van Heijmans Sport en Groen. Een nieuwe ster verscheen aan het firmament van de doorgaans rustige en veilige golfpolder. De mean and lean Hollandse Greenkeeping Maatschappij zag het licht. Maar hoe staat het drie jaar later met het gevecht der giganten? . . . . . . . .
01-12-2013 14 sec
Management golfbaan betaalt zich uit
Van tee tot aan green een mooie groene baan met dichte zode en hoge sierwaarde. Dit zorgt niet alleen voor tevreden leden, maar ook voor een stukje eergevoel bij greenkeepers.
01-12-2013 7 sec
Melspring claimt voedende en behoedende productrange
Ton Terlouw noemt Melspring International in een van de eerst zinnen van ons gesprek 'een klein bedrijf dat groot is in onderzoek'. Wij kennen dit bedrijf onder meer van de bemestingsgranulaten en de bodemverbeteraars. Melspring heeft een nieuwe 'vloeibare' lijn, bestaande uit drie nieuwe producten, onder meer in onderzoek op het STRI.
01-12-2013 11 sec
Gras is echt groener
Volgens wetenschappers is ons klimaat snel aan het veranderen; dit heeft grote gevolgen voor onze flora en fauna en derhalve ook voor de gezondheid van de mens. Om het kooldioxidegehalte in de atmosfeer te verlagen, worden landen aangemoedigd om dit fatale proces stop te zetten. Natuurgras is hierbij een zeer nuttig middel. . .
01-12-2013 11 sec
3D-scan en panoramafoto's in een dag
Binnen één dag zijn alle 27 holes van de Golfclub Heelsum in 3D gescand en zijn er panoramafoto's gemaakt. Cobra geoadviseurs bv en NEO denken na over een 'IMGolfbaan'. .
01-12-2013 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER