Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Waar moet je allemaal aan denken bij het verbouwen op een golfbaan?

INGEZONDEN MEDEDELING
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, vrijdag 20 september 2024
97 sec


Steeds vaker wordt er in Nederland op een golfbaan verbouwd. Dit komt doordat eigenaren zoals boeren besluiten om hun land te verkopen. Maar waar moet je aan denken als je op een golfbaan gaat verbouwen? In deze blog bespreken we de grootste aspecten waar je aandacht naar uit moet gaan.


Welke machines je gebruikt
In de eerste plaats is het van groot belang om rekening te houden met welke machines je gebruikt. Houd je het bij simpele machines of heb je juist de wat grotere jongens nodig zoals hydraulische machines van Hytres.com? Dit kan een effect hebben op de verbouwing, want soms moet je ruimte creëren op de golfbaan waar je deze machines neer kan zetten. Luister dan ook naar wat een aannemer hierover te zeggen heeft.

Of de vergunningen in orde zijn
Voordat je aan de slag gaat, is het cruciaal om te checken of je alle nodige vergunningen op zak hebt. Zonder de juiste vergunning kan je verbouwing droom als een kaartenhuis instorten. Het zijn die belangrijke documenten die ervoor zorgen dat je niet in de clinch ligt met de wet. Neem de tijd en zorg ervoor dat alles netjes geregeld is, want dat scheelt een hoop stress achteraf. Roep er eventueel een expert bij, zij weten vaak wel welke haken en ogen eraan zitten.

Het golfbaan goed onderhouden tijdens de verbouwing
Tijdens de verbouwing is het essentieel om de golfbaan goed te onderhouden. Het behouden van een gezonde grasmat zorgt ervoor dat je geen extra kosten hoeft te maken om alles later weer te herstellen. Houd een oogje in het zeil voor eventuele beschadigingen door zware machines en beperk de toegang waar mogelijk. Het is ook een slim idee om regelmatig te controleren of de drainage goed werkt, vooral als er veel regen valt. Proactief onderhoud kan je verbouwingsproces soepeler laten verlopen en voorkomt onaangename verrassingen.

Of de bodem geschikt is voor de verbouwing
Voordat de eerste schep in de grond gaat, is het slim om goed te checken of de bodem geschikt is voor jouw plannen. Je wilt natuurlijk geen missers maken die je later duur komen te staan. Een bodemonderzoek kan uitwijzen of de grond voldoende draagkracht heeft en of er geen verrassingen zoals vervuiling of grondwaterproblemen zijn. Door vooraf te investeren in een grondige analyse bespaar je jezelf veel gedoe en onverwachte kosten.

Een duidelijke ingang voor aannemers
Bij een verbouwing wil je zeker weten dat alles op rolletjes loopt, en een goede ingang voor je aannemers speelt daar een grote rol in. Zorg ervoor dat er een makkelijk bereikbare en veilige route is naar de bouwplaats, zodat ze zonder gedoe hun werk kunnen doen. Maak duidelijke afspraken over de toegangstijden en organiseer eventueel een apart gedeelte voor het lossen van materialen. Dit voorkomt opstoppingen en stressvolle situaties.


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Greenkeeper

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
NGA Ladies Only Day op Sallandsche Golfclub De Hoek
maandag 21 oktober 2024
t/m maandag 21 oktober 2024
Kress houdt demodag met innovatieve robotmaaiers voor golfbanen in Ermelo
maandag 21 oktober 2024
t/m maandag 21 oktober 2024
NGA houdt regiodag voor west
maandag 28 oktober 2024
t/m maandag 28 oktober 2024
Grote merken keren terug op Saltex 2024
woensdag 30 oktober 2024
t/m donderdag 31 oktober 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER