Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

HGM en Golfbaan Zuid Drenthe vinden elkaar

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 3 september 2024
70 sec


Recent is de handtekening onder een nieuw onderhoudscontract gezet tussen vertegenwoordigers van Golf Natuurlijk, de nieuwe exploitant van de golfbaan Zuid Drenthe, en Hans Schaap van HGM. Greenkeepers Peter Karst en Ruben Lubbers zijn door HGM in dienst overgenomen.

Marcel Bergmeester, Roelof Scherff, Jelle Dokter, Hans Schaap
Marcel Bergmeester, Roelof Scherff, Jelle Dokter, Hans Schaap

De golfbaan met negen holes, gelegen in het Amsterdamsche Veld, zuidoostelijk van Emmen, was de laatste jaren in verval geraakt, maar maakt een indrukwekkende herstart onder nieuw bewind. De baan maakte ooit deel uit van een ambitieus herontwikkelingsplan van het gebied van ca. 300 hectare tot Wildlife Resort met hotel. Michiel van Vaart en Gerard Jol tekenden voor het ontwerp van de golfbaan.
De financiële crisis gooide destijds roet in het eten en alleen het hotel en de golfbaan werden gerealiseerd. Voor een succesvolle exploitatie bleek dit een te krappe basis. Uiteindelijk gingen hotel en golfbaan failliet.


Investeringsplan

Een aantal leden heeft nu het initiatief genomen om de golfbaan te redden en heeft een investeringsplan gemaakt voor de realisatie van een eigen clubgebouw, een driving range op water en parkeerplaatsen. Daarmee komt de golfbaan los van het hotel. De baan die er - tot voor kort - verwaarloosd bij lag, ziet er inmiddels weer fraai uit.

'Als zaken op een bepaald moment niet mogelijk lijken, moet er vooral gekeken worden naar wat er wel kan.' Met deze insteek hebben Marcel Bergmeester (Golfbaan Zuid Drenthe) en Roelof Scherff (HGM) elkaar gezocht én gevonden. 'Gewoon praktisch blijven en samen kijken wat de mogelijkheden zijn; denken in oplossingen. Met een aantal bezoeken en gesprekken zijn het vertrouwen en het idee ontstaan om dit met elkaar als uitdaging op te pakken.'


Vertrouwen

Nu de eerste concrete stappen zijn gezet, wordt duidelijk zichtbaar dat dit perspectief biedt. 'Er ontstaat weer een prachtige golfbaan. Het had een heel andere kant op kunnen gaan met deze club', aldus de nieuwe voorzitter Jaap de Haan. 'We zien nu met alle vertrouwen de toekomst weer tegemoet.' Hans Schaap laat weten: 'Fantastisch dat er nieuw leven in dit project wordt geblazen. Wij werken daar graag aan mee. Het ontwerp is erg fraai en de exploitatie verdient een nieuwe kans.'


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024
NGA Ladies Only Day op Sallandsche Golfclub De Hoek
maandag 21 oktober 2024
t/m maandag 21 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER