Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Eén op de zes golfbanen in Engeland bedreigd met sluiting door stijgende kosten

NIEUWS
GOLFBAANEXPLOITATIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 8 augustus 2024
73 sec


Het platform The Golf Business meldt dat één op de zes golfclubs in Engeland met sluiting bedreigd wordt als gevolg van de stijgende kosten. Dit blijkt uit een whitepaper die opgesteld is door een aantal vooraanstaande namen in de Britse golfindustrie.


De whitepaper draagt de titel 'Securing the Future of Golf: From Challenge to Opportunity' en is geschreven door Custodian Golf, een nieuw bedrijf geleid door Phil Grice, Philip Atkinson, Chris Leeming en Alasdair Rae. Zij stellen dat er 'dringend behoefte is aan een revolutie in de industrie', aangezien stijgende onderhouds-, verzekerings- en operationele kosten 433 clubs in Groot-Brittannië bedreigen met sluiting als er niet onmiddellijk wordt ingegrepen. Zij hebben te maken met eem slechte financiële situatie, ondanks enorme groei van het aantal clubleden die veel golfclubs de afgelopen vier jaar hebben doorgemaakt.

Phil Grice, de voormalige voorzitter van de Golf Club Managers' Association en general manager van Royal Norwich Golf Club, zegt op de website van The Golf Business: 'We zijn erg blij met de officiële lancering van deze revolutionaire whitepaper dat al 18 maanden in de maak is. Er is dringend behoefte aan verandering.'

Cijfers

De whitepaper stelt ook vast dat rondes geboekt door elektronische boekingssystemen sinds 2019 met 90 procent zijn toegenomen. Andere cijfers uit het rapport zijn dat er ongeveer één golfbaan is voor elke 10.000 mensen in Schotland en één golfbaan voor elke 30.000 mensen in Engeland en Wales; 346 Britse golfclubs hebben 50 of meer andere golfclubs binnen een rijtijd van 30 minuten (buiten de piekuren); 85 procent van de leden is man, slechts 15 procent is vrouw en slechts één procent van de leden is vrouw in de leeftijd van 20 tot 50 jaar.


Overgang

Custodian Golf zegt te willen samenwerken met golfclubs in heel Engeland om hen te ondersteunen bij de overgang naar blijvend succes. Grice: 'Onze visie is om duurzame, inclusieve en aantrekkelijke golffaciliteiten te creëren die zich aanpassen aan de veranderende behoeften van de golfers van vandaag. Door gebruik te maken van uitgebreide gegevens en onze gezamenlijke ervaring willen we het spel laten groeien en ervoor zorgen dat golfbanen levendig en toegankelijk blijven voor toekomstige generaties.'


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024
NGA Ladies Only Day op Sallandsche Golfclub De Hoek
maandag 21 oktober 2024
t/m maandag 21 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER