Rob van Hoof wint Prins Claus Beker op de Hattemse

MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 16 juli 2024
54 sec

De Prins Claus Beker is een jaarlijkse wedstrijd voor (gepensioneerde) greenkeepers, (oud-)caddies en caddiemasters en vond dit jaar plaats op de Hattemse Golf & Country Club. Rob van Hoof ging met de beker naar huis.

Het kampioenschap wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA) en de NGF zorgt voor de wedstrijdleiding. De wedstrijd kent twee categorieën: A voor de handicaps 0-18,0 en B voor spelers met een handicap van 18,1-54. Voor Categorie A is de spelvorm bruto Stableford en voor categorie B Stableford. In categorie A won Rob van Hoof met een score van 24 punten. Hij was daarmee de winnaar van de Prins Claus Beker van 2024. In categorie B won Han Koenderink met 33 Stablefordpunten. De nummers een, twee en drie ontvingen prijzen die ter beschikking waren gesteld door de NGA en de Hattemse Golf.

De weersomstandigheden zorgden voor een prima wedstrijddag en de baan was door de Hattemse greenkeepers uitstekend geprepareerd. Als afronding stond er voor de deelnemers een warm buffet klaar, zo is te lezen op de website van de NGF.

NK

De Prins Claus Beker, in 1973 voor het eerst gespeeld, is een initiatief van de caddies van Golfclub Toxandria, die goede contacten hadden met bevriende clubs in België waar al jaren om zogenaamde Prinsen-bekers werd gespeeld. Door tussenkomst van een lid van Toxandria werd prins Claus bereid gevonden om zijn naam aan de wedstrijd te verbinden. Jarenlang heeft prins Claus tijd gevonden om de beker zelf uit te reiken. De Prins Claus Beker is nu een NK voor (gepensioneerde) greenkeepers, (oud-)caddies en caddiemasters.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.