Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Van Merwijk wordt algemeen directeur sport bij NGF

NIEUWS
REGELGEVING & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 30 april 2024
49 sec


Jan van Merwijk begint op 15 mei als Algemeen Directeur Sport bij de Nederlandse Golf Federatie. Hij wordt verantwoordelijk voor sportparticipatie, topgolf, competitie, wedstrijden, duurzaam golf, handicap & regels en evenementen.

(Foto: Jan van Merwijk/LinkedIn)
(Foto: Jan van Merwijk/LinkedIn)

Jan van Merwijk is een zeer ervaren bestuurder met kennis van de sport-, leisure- en evenementenwereld. Hij heeft veel managementervaring opgedaan als algemeen directeur bij Stadion Feijenoord en in diverse toezichthoudende rollen.
Van Merwijk heeft zelf topsport beoefend in de handbalsport, vanuit zijn vorige rol ging er veel aandacht naar voetbal. Een connectie met de golfsport is er ook: 28 jaar geleden heeft hij zijn GVB behaald en is daarna vooral zakelijk de baan in gegaan, met golftrips en op vakanties met het gezin.


Caroline Huyskes, President van de NGF, over zijn aanstelling: 'Jans leidinggevende ervaring en eindverantwoordelijkheid in een complex landschap met verschillende doelgroepen en stakeholders maakt hem voor ons de perfecte kandidaat. Jan heeft daarnaast onder meer veel evenementenervaring die hij kan inzetten bij de NGF met de komst van de Solheim Cup in 2026.'

Duurzame toekomst

Jan van Merwijk zegt over zijn nieuwe baan: 'Ik ben enorm verheugd en gemotiveerd om mijn kennis en ervaring te kunnen gaan inzetten in de interessante wereld van de golfsport. Er liggen mooie uitdagingen in het verschiet en ik ga er alles aan doen om samen met het bestuur, de medewerkers van de NGF, de golfclubs en alle stakeholders in de golfsport te werken aan een duurzame toekomst voor deze mooie sport.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER