Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Deel verloederde golfbaan Naarderbos onder de hamer

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 18 maart 2024
48 sec


Eigenaar Michael van de Kuit biedt een groot deel van het terrein van de golfbaan Naarderbos aan op een vastgoedveiling. Het is volgens NH Nieuws een volgende stap in de langlopende soap rond de al langer verloederde golfbaan. Het aangeboden deel is zo'n 200.000 vierkante meter groot.


Van de Kuit heeft al jarenlang een conflict over zijn golfbaan met gemeente Gooise Meren die eind vorig jaar zelf beslag heeft gelegd op het terrein. Alles is begonnen met een conflict tussen de eigenaar en de verhuurder van het clubhuis van de golfbaan. Het huurcontract werd opgezegd en vervolgens ging de golfbaan dicht, omdat het clubhuis gesloten was. De golfbaaneigenaar vroeg een vergunning aan voor een nieuw clubhuis, maar die werd geweigerd, omdat het bestemmingsplan maar ruimte bood aan één clubhuis. Van de Kuit vroeg vervolgens het faillissement aan voor de golfbaan.

Beslag

Het terrein werd daarna niet meer onderhouden en verloederde. Partijen schuiven de verantwoordelijkheid hiervoor in elkaars schoenen. In december vorig jaar legde de gemeente beslag op de grond van en rond de golfbaan om Van de Kuit te dwingen tot het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. De nieuwste zet van Van de Kuit is nu dat hij een deel van grond aanbiedt op een vastgoedveiling. Met de veiling hoopt Van de Kuit het geld dat zijn bedrijf als financiering heeft verstrekt terug te krijgen. Volgens hem kan hij als erfpachthouder het beslag met deze veiling terzijde schuiven, meldt NH Nieuws.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER