Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Ook greenkeepers kunnen zich uitspreken over nieuwe cao voor golfbranche

NIEUWS
REGELGEVING & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 21 december 2023
77 sec


Vakbond De Unie heeft begin deze maand met de werkgevers in de golfbranche en akkoord bereikt voor een nieuwe cao die onder andere voorziet in een structurele salarisverhoging van minimaal 7 procent. Een peiling moet uitwijzen hoe groot het draagvlak is voor de nieuwe afspraken.


Bureau Innervoice heeft inmiddels via de werkgevers aan alle medewerkers een bericht verstuurd met het bereikte resultaat. Zij kunnen tot en met 5 januari hierop reageren. Bij het vorige cao-akkoord is dat ook gebeurd en toen waren er honderden reacties, vertelt Huug Brinkers van vakbond De Unie, de enige gesprekspartner namens de werknemers in deze cao-onderhandelingen. 'Door op deze manier het bereikte akkoord voor te leggen, is de uitslag in deze sector veel representatiever dan het alleen aan leden voor te leggen', stelt Brinkers. 'Uit gegevens van het onderzoeksbureau blijkt bovendien dat er vorige keer van elke baan in Nederland wel iemand gereageerd had.'


Stapjes

Het principeakkoord geldt voor greenkeepers, horecapersoneel en kantoorpersoneel in de golfsector. 'Wij zorgen ervoor dat medewerkers een stem hebben en bouwen in stapjes aan iets moois', zegt Brinkers. Met de afgesproken procentuele verhoging, de verhoging van het minimumloon en de aanpassing van het loongebouw met hogere eindschalen wordt volgens de vakbond met deze nieuwe cao weer 'een stap in de goede richting gezet'. Ook de periodieke stap wordt bij normaal functioneren vanaf 2024 verdubbeld naar 2%.


Loongebouw

Verder is afgesproken om de komende cao-periode verder te praten over de verbetering van het loongebouw. Er moet volgens De Unie nog veel veranderen om te komen tot een loon/functiegebouw dat beter aansluit bij de praktijk en sectorbehoeften. 'Zo willen we meer functiegroepen inbouwen in het loongebouw en nog eens goed kijken naar de hoogte van de loonschalen (marktconformiteit) en het aantal periodieke stappen per schaal', vertelt Brinkers. Andere afspraken zijn dat iedereen voortaan recht heeft op een vergoeding van reiskosten en het onderzoek wordt voortgezet naar de gevolgen van de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen voor de pensioenregeling(en) in de golfsector.


Bericht

Greenkeepers of andere medewerkers uit de golfsector die geen bericht over het principeakkoord hebben ontvangen, kunnen via De Unie alsnog een bericht krijgen door een mail te sturen naar Brinkers (huug.brinkers@unie.nl). Op basis van de uitslag van de stemming onder alle medewerkers zal De Unie besluiten om de cao wel of niet definitief te maken.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER