Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

ICL introduceert biologisch afbreekbare coatingtechnologie

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 28 februari 2023
88 sec


Fabrikant investeert 20 miljoen dollar in nieuwe productielijn

ICL Growing Solutions introduceert een naar eigen zeggen 'revolutionaire' biologisch afbreekbare coatingtechnologie voor zijn gecontroleerd vrijkomende meststoffen (CRF) voor de turfmarkt: eqo.s-technologie. De nieuwe coating voor stikstof voldoet aan toekomstige (EU-) meststoffenwetgeving en moet fieldmanagers en greenkeepers helpen de efficiëntie van het voedingsstoffengebruik te verhogen en de CO2-voetafdruk te verlagen, met behoud van de kwaliteit van hun grasvelden.


Met de gepatenteerde eqo.s release-technologie neemt ICL het initiatief bij het aanbieden van een volledig biologisch afbreekbare coating met snellere afbraak van ureum. De innovatie zal in eerste instantie worden geïntroduceerd in de premium CRF-producten van ICL: Sierrablen en Sierrablen Plus.

Optimale prestatie

'CRF's met eqo.s-technologie zorgen voor een optimale prestatie van de grasmat. De innovatie is grondig getest in het veld en blijkt even betrouwbaar te zijn als de huidige coatings, waardoor de hoge kwaliteit van ICL-producten behouden blijft', meldt de fabrikant in een persbericht. De eqo.s release-technologie laat volgens ICL 'een consistent en voorspelbaar afgiftepatroon van voedingsstoffen zien en beperkt tevens de impact op het milieu door het verlies van voedingsstoffen te beperken en de voedingsstoffen-gebruiksefficiëntie te verhogen. Nadat alle voedingsstoffen zijn vrijgekomen, breekt de coating sneller af dan ooit tevoren.'


Voordelen

Volgens ICL hebben CRF-producten met de nieuwe eqo.s-technologie dezelfde voordelen voor grasprofessionals als de huidige CRF-producten met bestaande coatingtechnologieën. Ze verbeteren namelijk beide de NUE (nitrogen use efficiency, stikstofefficiëntie) en de voedingsstoffenopname door de plant. Uit veldproeven met eqo.s blijkt volgens ICL een duidelijke vermindering van de stikstofuitspoeling, vervluchtiging en denitrificatie. Eqo.s laat in de tweede plaats een verbeterde groei en kwaliteit zien met minder meststoffen, omdat er met eqo.s meestal minder bemestingen per groeicyclus nodig zijn. Tot slot laat eqo.s dezelfde consistente, betrouwbare afgifte van voedingsstoffen zien voor een optimale groei, aldus ICL.


Verbeteringen

'Onze CRF-producten zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. De eqo.s-technologie werkt vergelijkbaar met de vorige coatingtechnologieën, maar met enkele belangrijke verbeteringen', zegt dr. Andy Owen, internationaal technisch manager turf & landscape bij ICL. 'De snelle werking en hoogwaardige resultaten blijven, en zelfs het uiterlijk van het product is vergelijkbaar. Dat is goed nieuws voor fieldmanagers en greenkeepers, want hun CRF-producten zullen dezelfde hoge prestaties leveren als voorheen. Wat het revolutionair maakt, is dat de volledig biologisch afbreekbare eqo.s-coating sneller wordt afgebroken en volledig voldoet aan de toekomstige meststoffenregelgeving.'


Nieuwe productielijn

Hoewel de eqo.s-technologie eerst wordt geïntroduceerd in de premium CRF-series Sierrablen en Sierrablen Plus, is ICL ervan overtuigd medio 2026, wanneer de nieuwe eisen inzake biologische afbreekbaarheid op de EU-markt ingaan, de biologisch afbreekbare coatings te kunnen leveren voor al zijn turf-CRF's.
Om aan de verwachte marktvraag te voldoen, heeft ICL 20 miljoen dollar geïnvesteerd in een nieuwe productielijn voor eqo.s-release-technologie in de fabriek in Heerlen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER