Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Green Gala

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 29 december 2022
80 sec


Als redactie van het vakblad Greenkeeper genieten wij nog even na van de fantastische uitreiking van de Greenkeeper of the Year tijdens het laatste Green Gala. Greenkeepers, maar dat geldt ook voor de redactie van dit vakblad, zijn 364 dagen per jaar bezig met de inhoud van het vak. Wij proberen elkaar te inspireren om het mooie vak van een greenkeeper naar een hoger niveau te brengen. Mooi dat we dan één dag per jaar samen een feestje kunnen vieren om de winnaar van deze mooie prijs, maar daarmee vooral het vak van de greenkeeper, in de spotlights te zetten.


Greenkeepers moeten in deze financieel uitdagende tijd ook gewoon boterhammen kunnen kopen en moeten het geloof hebben dat zij als greenkeeper een mooie carrière kunnen hebben in de sector

Terug naar die 364 dagen. Of we er als vakblad in slagen om het vak naar een hoger niveau te brengen, bepaalt uiteindelijk alleen de lezer. Als redactie kunnen we alleen ons beste beentje voorzetten. Helaas is alleen je best doen niet altijd genoeg. Uiteindelijk gaat het ook om keiharde centen, omdat greenkeepers in deze financieel uitdagende tijd ook gewoon boterhammen moeten kopen en het geloof moeten hebben dat zij als greenkeeper een mooie carrière kunnen hebben in de golfsector. Als redactie horen wij op dit moment wat vaker dan te doen gebruikelijk dat greenkeepers daaraan twijfelen. Eén greenkeeper meldde ons zelfs dat hij een collega keihard verloren had en een tweede op de wipstoel zat, omdat de arbeidsvoorwaarden van hoveniers (en dat is ook een mooi vak) toch echt een stuk beter zijn.

Eén greenkeeper meldde ons zelfs dat hij één collega keihard verloren had en een tweede op de wipstoel zat, omdat de hoveniers CAO toch echt een stuk beter is.

Nu is het natuurlijk heel makkelijk om te zeggen de salarissen van hoveniers en greenkeepers maar gelijk te trekken. Een golfbaan is nu eenmaal een fundamenteel ander bedrijf dan een hoveniersbedrijf of groene aannemer. Hou er dan wel rekening mee dat je medewerkers kunt verliezen. In de bredere groene sector is de schaarste aan arbeid zo mogelijk nog hoger dan in de golf.

Het mooie is wel dat de discussies rondom de golf CAO wat constructiever en positiever zijn dan in het verleden. Ik kan me discussies uit het verleden herinneren waarbij het er bepaald niet fijnzinnig aan toeging en er op momenten zelfs gedreigd werd met stakingen. Die vooruitgang hebben we al gemaakt.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER