Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Wie zijn de kampioenen?

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 17 november 2022
81 sec


Als dit blad verschijnt, zijn ze waarschijnlijk al bekend: de Greenkeper of the Year en de Toro Greenkeeper Student of the Year. En trouwens ook de Fieldmanager of the Year. As we speak zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het hydride event waar de juryvoorzitters feestelijk gaan onthullen wie van de mannen (helaas nog steeds geen dames die zich inschrijven) met de award en de eer naar huis gaan. Ik keek net even op de erelijst met alle namen van degenen die de prijs ooit hebben gewonnen. En dan ben ik wel een beetje trots. In het verleden was er best wat kritiek op de award. Er zouden alleen hoofdgreenkeepers inschrijven, meedoen en winnen. Maar inmiddels heeft de prijs zijn plek in het wereldje toch wel bevochten.


Ik keek net even op de erelijst met alle namen van degenen die de prijs ooit hebben gewonnen. En dan ben ik wel een beetje trots

Wij leven natuurlijk in een lastige tijd. Alles wordt duurder en salarissen en budgetten stijgen vaak niet evenredig mee. Dat betekent voor medewerkers van golfbanen, eigenlijk voor iedereen in het groen, dat je al snel in een soort mies-sfeer raakt. Alles is waardeloos, niks heeft zin en waarom zou ik mijn best nog doen? Misschien klopt dat allemaal wel. Ik ben ook maar redacteur bij een vakblad dat over gras gaat. Maar ik weet wel dat het leven een stuk leuker wordt als je 's ochtends bij het opstaan denkt: vandaag gaan we er iets leuks van maken. Het is een beetje het oude verhaal: is het glas halfleeg of halfvol? Ik hoor steeds vaker mensen zeggen dat ze geen tv meer kijken of geen krant meer lezen omdat ze daar depressief van zouden worden. Ik snap dat wel, hoewel ik er zelf niet zo'n last van heb. Maar als je er zelf van overtuigd bent dat je met je eigen dagelijkse werkzaamheden de wereld een heel klein beetje beter maakt, is er geen reden om depressief te zijn.

We kunnen niet allemaal op de barricades staan of ons gedragen als Greta Thunberg

We kunnen niet allemaal op de barricades gaan staan of ons gedragen als de bekende Zweedse activiste Greta Thunberg. De vraag is ook of de uiteindelijke veranderingen daarvandaan zullen komen. Ik denk het niet. De wereld heeft weliswaar activisten nodig om dingen duidelijk te maken, maar de echte veranderingen komen meestal van de mensen die iedere ochtend naar hun werk gaan.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER