Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Fluid Feeder Vredo wint GTH innovatieprijs Gouden Klavertje Vier

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, woensdag 14 september 2022
92 sec


'Een belangrijke vooruitgang en een terechte winnaar', aldus de jury

Een vast en vooral ook spannend onderdeel van iedere GroenTechniek Holland is de uitreiking van het Gouden Klavertje Vier. Uit tien genomineerde innovaties werd woensdag 14 september, op de eerste dag van de vijfde editie van de meerdaagse beurs in Biddinghuizen, de Fluid Feeder van Vredo tot winnaar 2022 uitgeroepen.

De winnaars van het Gouden Klavertje Vier tijdens GTH/ATH 2022
De winnaars van het Gouden Klavertje Vier tijdens GTH/ATH 2022

Midden januari 2022 maakte Vredo uit Dodewaard zijn nieuwe DZ5-platform bekend. Een onderdeel daarvan is de Fluid Feeder. Dit is een machine om vloeistoffen, zoals nematoden (aaltjes) en vloeibare stimulanten, middels het Vredo-dubbeleschijvensysteem in de wortelzone te injecteren. Om emelten en engerlingen succesvol te bestrijden, moeten de nematoden zo kort mogelijk bij de larven gebracht worden. Ook mogen deze niet in aanraking komen met uv-licht. De Fluid Feeder zorgt hiervoor en daarmee voor een zeer effectieve bestrijding. Volgens de experts van Vredo zou op deze wijze tot 70 procent bespaard kunnen worden op nematoden in vergelijking met de toepassing van een veldspuit.

Pieter Teunis Hoogland, salesmanager bij Vredo Dodewaard neemt de prijs in ontvangst
Pieter Teunis Hoogland, salesmanager bij Vredo Dodewaard neemt de prijs in ontvangst
Pieter Teunis Hoogland, salesmanager bij Vredo Dodewaard nam de prijs in ontvangst. 'We zijn al een aantal jaren bezig om duurzaam sportvelden te beheren. De Fluid Feeder is een idee dat echt uit de markt gekomen is. We hebben die geluiden verzameld en er de "Vredo-saus" overheen gegoten om een mooi product op de markt te zetten. Een goede stap in duurzaam beheer.'

'De Fluid Feeder komt echt uit de markt. We hebben daar onze "Vredo-saus" overheen gegoten om een mooi, duurzaam product te maken'

LEES OOK
Vredo Fluid Feeder injecteert tot de wortel
18-05-2022 | NIEUWS
55 sec

Het juryoordeel

De jury bestond uit Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad+Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voormalig voorzitter van de VHG). De vakjury noemde de Fluid Feeder een 'belangrijke vooruitgang en een terecht winnaar'.

Op de tweede plek eindigde de autonome gps onkruidverwijderaar Violette van Milati. New Holland ontving de derde prijs met de AgXtend Xpower XPA.


Vakjury: 'Fluid Feeder is een belangrijke vooruitgang en een terecht winnaar'

Vredo DZ5 series Full Line Seeding Solutions Fluid Feeder
Vredo DZ5 series Full Line Seeding Solutions Fluid Feeder

De genomineerden

In totaal werden er tien innovaties genomineerd voor het Gouden Klavertje Vier 2022. Naast de winnende Fluid Feeder waren dat de emissievrije versnipperaar van C. van der Pols en Zn, de TP 175 Mobile E-ZE volledig elektrische houtversnipperaar van Hissink, de Swozi lasertracker, de autonome gps onkruidverwijderaar Violette en gps werktuigdrager RoviMo van Milati, de elektrische tractor van Knegt International, de AgXtend X Power van New Holland, de C35 en C45 snoeischaren van Pellenc en de autonome ruwterreinmaaier Vector 2.0wD van Vector Machines.

'De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en bieden vaak oplossingen voor actuele problematiek, waardoor ze om uiteenlopende redenen interessant zijn voor professionals werkzaam in de openbare buitenruimte', zo zei de vakjury eerder.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER