Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Anderhalf

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, maandag 14 maart 2022
68 sec


'Anderhalve meter', die twee woorden hebben Nederland bijna twee jaar in een houdgreep gehad. En net nu Nederland van de ergste consequenties van het coronavirus af lijkt te schudden wordt in deze uitgave van uw vakblad maar liefst twee keer opgeroepen om afstand. te houden. Allereerst de NGA die als thema van het jaar de slogan: 'Focus Fore je slaat' wil gaan hanteren.


De NGA vraagt daarbij om aandacht voor het gevaar dat bij greenkeepers (en trouwens ook golfers) altijd om de hoek gluurt; de kans om geraakt te worden door een onnadenkend afgevuurde golfbal. Een goede zaak natuurlijk. Ik loop al wat langer mee in het golfwereldje en kan me campagnes herinneren van tien, twintig en waarschijnlijk ook wel dertig jaar geleden waarin het baanpersoneel oproept tot wat meer afstand, maar eigenlijk gaat het natuurlijk om respect en de terechte eis om gezien te worden.

Dit gedrag is van alle tijden. En geloof me vroegahh was het niet beter of niet slechter. Dit gedrag was er altijd en zal er altijd blijven

Hartstikke goed natuurlijk dat hier weer aandacht voor komt. Helaas moeten we meteen concluderen dat deze NGA-campagne hoogstwaarschijnlijk niet de laatste zal zijn. Dit gedrag is van alle tijden. En geloof me: vroegahh was het niet beter of niet slechter. Dit was er altijd zo en zal er altijd blijven. En hopelijk kunnen we door mensen hier op aan te spreken en het thema zo veel mogelijk te delen een en ander onder controle houden.

Mij dunkt een leuke toevoeging aan dit vakblad, altijd leuk dat zo'n enthousiaste jonge greenkeeper een bijdrage wil leveren aan dit blad

De tweede oproep voor de anderhalve meter komt van voormalige greenkeeper of the year Tom Maddison. Maddison introduceert in deze uitgave de anderhalve meter challenge. Wie slaat de meeste ballen in de hole op een afstand van anderhalve meter, maar nog belangrijker wie geeft antwoord op zijn vragen. Mij dunkt een leuke toevoeging aan dit vakblad. Altijd leuk dat zo'n enthousiaste jonge greenkeeper een bijdrage wil leveren aan dit blad.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER