Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Aanleg golfbaan Venlo stilgelegd

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, donderdag 11 februari 2021
31 sec


De aanleg van de golfbaan in Parc Zaarderheiken, Venlo, is op last van de rechter stilgelegd. Dat besloot de rechtbank vorige week, meldt Omroep Venlo.


Op de plek van de beoogde golfbaan liggen al drie holes en een aantal waterpartijen. Stichting Dassenwerkgroep Limburg spande een rechtszaak aan omdat de werkzaamheden het leefgebied van dassen zouden aantasten. De rechter gaf de dassenwerkgroep gelijk: de werkzaamheden hebben 'onomkeerbare gevolgen', oordeelde hij, en dat weegt niet op tegen het financieel belang van de golfbaan. De rechter heeft daarom besloten dat de werkzaamheden stilgelegd moeten worden.

Ook onderzoek naar fraude

Stichting Heyerhoven is verantwoordelijk voor aanleg en beheer van de nieuwe golfbaan en werkt in opdracht van Greenport Venlo. De stichting wordt nu ook onderzocht op verdenking van fraude, zo werd woensdag bekend. Voor werkzaamheden op het golfterrein kreeg Heyerhoven twee ton uitgekeerd van RVO, maar de rijksdienst betwijfelt of die beoogde werkzaamheden wel zijn uitgevoerd. Het onderzoekt loopt nog.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER