Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuw jaar, nieuwe Verti-Cut-machines van Redexim

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 16 februari 2021
73 sec


Het nieuwe jaar is begonnen en voor Redexim brengt dat twee nieuwe aanwinsten voor het verticuteerportfolio met zich mee. Als uitbreiding van het Verti-Cut-assortiment worden in 2021 machines met twee grotere werkbreedtes geïntroduceerd met de lancering van de Verti-Cut 1600 en Verti-Cut 2000. De machines zijn ontwikkeld naar aanleiding van de vraag van klanten en als aanvulling op het bestaande aanbod. Met beide nieuwe modellen kan worden geverticuteerd tot 50 mm diep.


De Verti-Cut maakt gebruik van speciaal ontworpen hardmetalen messen. Deze stimuleren een gezonde grasmat door de laterale groei van graswortels af te snijden en dood plantmateriaal te verwijderen, waardoor wortels en scheuten meer ruimte hebben om te groeien en een betere waterpenetratie en luchtstroom mogelijk zijn. Deze verbeterde neerwaartse beweging van vocht en voedingsstoffen levert een veel uniformere, krachtigere en levendigere groei op. De nieuwe Verti-Cut 1600 heeft een werkbreedte van 1,6 m, waardoor hij ideaal is voor kleinere, golvende oppervlakken zoals golfbanen, terwijl de Verti-Cut 2000 met een hoogte van 2,0 m zich leent voor het opbreken van grotere ruimtes zoals sportvelden.

Beide nieuwe modellen kunnen op een tractor gemonteerd worden en worden door een aftakas aangedreven. Daarbij wordt gebruikgemaakt van kettingen om een constante aandrijving van de messen te garanderen, zelfs bij het werken op diepte. De werkdiepte van de Verti-Cut kan nauwkeurig en gemakkelijk worden aangepast door de voorrol in te stellen, wat ook helpt om scalperen te voorkomen bij het werken op golvende grond. Standaard wordt de Verti-Cut geleverd met 2 mm-mesjes; deze werken met een tussenruimte van 30 mm, maar die kan indien nodig worden vergroot tot 58 mm. Als optie kunnen ook bladen van 1 mm en 3 mm worden gespecificeerd.

De Verti-Cut is een van de vele verticuteeroplossingen die Redexim aanbiedt; het assortiment omvat getrokken, snij- en verzamelmachines voor een breed scala aan sportoppervlakken en toepassingen. De nieuwe Verti-Cut 1600- en 2000-modellen zijn vanaf dit voorjaar verkrijgbaar, met de extra beveiliging en ondersteuning die worden geboden door het wereldwijde distributienetwerk van Redexim.

Technische specificaties

Gegevens Verti-Cut 1600 Verti-Cut 2000
Werkbreedte 1,60 m 2 m
Werkdiepte 50 mm 50 mm
Werksnelheid 7 km/u 7 km/u
Gewicht 395 kg 430 kg
Messendikte 2 mm 2 mm
Afstand tussen messen 30 mm 30 mm
Minimaal vermogen tractor 43 HP 52 HP
Minimaal trekgewicht 592 kg 640 kg
Maximale capaciteit 8.000 m/u 10.000 m/u
Driepuntshef Cat 1-2 Cat 1-2
Maximaal toerental 540 540


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER