Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Een verlate lente

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 14 september 2020
78 sec


De lente komt laat dit jaar. De lente voor de greenkeeping industrie wel te verstaan. Net toen greenkeepers in maart hun maaimachines weer uit het vet wilden halen startte de corona pandemie. Een gebeurtenis die een zeldzaam diepe impact heeft gemaakt op het wel en wee van de Nederlandse economie en daarmee ook van de golfsector.



Greenkeepers konden meestal gewoon aan het werk blijven, maar het is natuurlijk niet half zo leuk om je baan op orde te houden zonder dat er golfers zijn die van jouw werk kunnen genieten. Als redactie van Greenkeeper zijn wij al meer dan dertig jaar gewend aan standaardgrapjes over de verhouding tussen golfers en greenkeepers. De grap ‘greenkeeping is het mooiste vak van de wereld, alleen jammer van al die golfers’ is #Lby far$L de onschuldigste grap die wij hebben opgetekend, en misschien ook wel de enige die wij publiekelijk met u willen delen. Een grap is leuk, maar de lol is snel over als diezelfde golfers ineens maanden niet meer op de baan mogen komen. Niet alleen greenkeepers leden onder het gemis van die golfers. Met hen had de hele industrie last van de #Lgolf-lockdown$L. Gelukkig ligt die periode weer achter ons en lijkt de interesse voor golf zelfs een nieuw hoogtepunt te bereiken. Ook dat heeft waarschijnlijk alles met corona te maken. Consumenten kunnen lastig naar het buitenland op vakantie; er is veel meer interesse voor dingen die je veilig en in de directie omgeving van je huis kunt doen. Op beide aspecten scoort golf hoge punten en ik hoor al van golfbanen waar ze de aloude wachtlijst weer van stal hebben gehaald. Het feit dat mensen vanwege corona niet alleen meer gaan golfen, maar ook echt lid worden van een club, zou zelfs een nieuwe waardering kunnen inhouden voor het verenigingsgevoel waar de Nederlandse golfwereld eigenlijk op gegrondvest is. Golf is een spelletje, maar misschien nog wel meer een sociaal gebeuren. En dat past wonderwel bij deze bizarre tijd, nu de wereld een beetje kleiner wordt en er meer waardering komt voor zaken in de directe leefomgeving.

Hopelijk is die nieuwe waardering voor het golfspel een positieve bijvangst van een verder negatieve pandemie

Niet al die nieuwe golfers zullen blijven hangen. Natuurlijk niet. Maar hopelijk is die nieuwe waardering voor het golfspel een positieve bijvangst van een verder negatieve pandemie.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER